Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Τι ψήφισε ο Φώτης Κουβέλης τον Ιανουάριο του 2015;



Διευκρινίσεις επιχείρησε να δώσει ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά το θόρυβο που προκάλεσαν δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή ακόμα και τον Ιανουάριο του 2015, όταν ήταν ακόμα στο τιμόνι της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Action, ο κ. Κουβέλης απέφυγε να «μελλοντολογήσει», όπως είπε, για το αν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Εντούτοις, στην ερώτηση «με ποιο κόμμα από αυτό που έχουμε μπροστά μας θα μπορούσε να είναι υποψήφιος ο Φώτης Κουβέλης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε:

«Το μόνο που θα σας πω είναι ότι στις προηγούμενες εκλογές και στις προ-προηγούμενες ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισα ‘όχι’ στο δημοψήφισμα και θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».

Η δήλωση είναι καταγεγραμμένη και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, δεδομένου ότι οι προηγούμενες εκλογές ήταν τον Σεπτέμβριο του 2015 και οι προ-προηγούμενες τον Ιανουάριο του ίδιου έτους. 

Παρόλα αυτά, από το γραφείο του Φώτη Κουβέλη εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αποδίδει το θέμα που δημιουργήθηκε «σε παρανόηση, σε παραδρομή ή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» εκ μέρους «κάποιων» που επιχειρούν να του αποδώσουν τη δήλωση. 

«Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 η Δημοκρατική Αριστερά, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη, μετείχε με δικό της ψηφοδέλτιο σε ολόκληρη την Ελλάδα και έδωσε τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις. Κατά συνέπεια μόνο σε παρανόηση, σε παραδρομή ή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων οφείλεται αυτό που επιχειρούν κάποιοι να αποδώσουν στον Φώτη Κουβέλη, ότι σε συνέντευξη του σε ραδιόφωνο δήλωσε ότι δήθεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015».

Στην καλύτερη περίπτωση, το θέμα δημιουργήθηκε εκ παραδρομής. Από την πλευρά του κ. Κουβέλη όμως.