Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τι δήλωσε ο Γέροντας Εφραίμ στο δελτίο του Νίκου Χατζηνικολάου (Βίντεο)



Αυλαία με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων που κάθονταν στο εδώλιο εδώ και δυο χρόνια για την υπόθεση των ανταλλαγών του ελληνικού δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο με την απόφαση του αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασης αυτής ανήκουν στο δημόσιο.

Λίγες ώρες μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, επισκέφθηκε τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια.

Ο ηγούμενος Εφραίμ είχε θερμή υποδοχή από ιερείς και πιστούς που τον περίμεναν. 

Η συγκεκριμένη ενορία ήταν από τις πρώτες που τον είχαν στηρίξει εξ αρχής και για αυτό επέλεξε να μιλήσει εκεί και να πει ευχαριστώ, όπως είπε, για την προσευχή του λαού.

«Εγώ ευχαριστώ τον λαό για την προσευχή του»,δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Κώστας Καραμανλής για το Βατοπέδι: Έστω και αργά το φως νικάει το σκοτάδι

«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με αφορμή την ετυμηγορία για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Αναλυτικά όλη η δήλωσή του:

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία.

Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. 
Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Συνήγορος Εφραίμ: Η αθώωση για το Βατοπέδι αποτελεί δικαίωση και για τα πολιτικά πρόσωπα

«Δικαιώθηκαν και τα πολιτικά πρόσωπα από την απόφαση για το Βατοπέδι», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του ηγούμενου Εφραίμ, Μιχάλη Δημητρακόπουλου στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το χρονικό της υπόθεσης Βατοπεδίου 

Το 2008 η πολιτική ζωή συνταρασσόταν από τις καταγγελίες για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής Βατοπαιδίου. 

Η Μονή με χρυσόβουλα διεκδικούσε την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων. 

Υπό τις αντιδράσεις των αγροτών και ψαράδων της περιοχής, το 2005 το ελληνικό Δημόσιο προσφέρει σε αντάλλαγμα στη Μονή Βατοπαιδίου οικόπεδα 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη και δύο κτίρια του Δημοσίου.