Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Τι διηγείται η νεωκόρος που βρήκε την Παναγία να κλαίει (ΒΙΝΤΕΟ)«Πήγα να Την καθαρίσω, επειδή έμπαινε κόσμος, για θέμα καθαριότητος, λόγω κορωνοϊού, και την ώρα του Ευαγγελίου, βλέπω στο αριστερό Της μάτι να θολώνει και να πέφτει ένα δάκρυ. Το σκούπιζα, το ξανασκούπιζα, νόμιζα ότι είναι εξωτερικό. Το άφησα για λίγο. Είπε το Ευαγγέλιο, ξαναπάω. Βλέπω και το δεξί και άρχισε να τρέχει το δάκρυ μέχρι κάτω». Ανατρίχιασε ολόκληρη. Την έπιασε ρίγος. Την έπιασαν κι εκείνην τα κλάματα. Αυτά διηγήθηκε η κα Ελένη στην κάμερα του MEGA, η νεωκόρος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου όπου πλέον δημιουργούνται οι ουρές του κόσμου για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας που δάκρυσε στον Βύρωνα και κατασυγκίνησε το πανελλήνιο.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: 

 

 Στο μεταξύ, η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κατά τις 11 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε και επισήμως στην ιστοσελίδα της στο θαύμα των δακρύων της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα. 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με σεβασμό στις ενέργειες του Φιλανθρώπου Θεού και Πατρός και την υποχρέωση να στηρίξουμε τους αδελφούς μας σε εποχές που ψυχραίνεται η αγάπη προς τον Θεό πληροφορούμε τους ευσεβείς για το γεγονός της δακρυρροούσης εικόνος της Θεοτόκου της «Παρηγορητρίας» που φυλάσσεται στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Τελουμένης της θείας Λειτουργίας κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου (8/9) την ώρα που ανεγινώσκετο από τον λειτουργούντα Ιερέα το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της εορτής οι προσευχόμενοι ενορίτες διεπίστωσαν ότι η εικόνα της Θεοτόκου της «Παρηγορητρίας» είχε αρχίσει να δακρυρροεί. Κατά το θυμίαμα προ της Μεγάλης Εισόδου ο θυμιών Ιερεύς κατήλθε από το πλατύσκαλο της Ωραίας Πύλης και κατευθύνθηκε εις το προσκυνητάρι όπου είναι τοποθετημένη η εικόνα για να θυμιάσει. Οι ενορίτες ασφαλώς σχολίαζαν το γεγονός και διερωτώντο περί του λόγου για τον οποίο συμβαίνει αυτό.

Η δακρυρροή συνέχισε να συμβαίνει σταδιακώς και τις επόμενες ημέρες.

Το γεγονός διαδόθη από τους πιστούς που άρχισαν να προσέρχονται για να προσκυνήσουν την δακρυρροούσα εικόνα της Θεοτόκου.

 

 

Η παράδοση της Εκκλησίας μας για τα θέματα αυτά διδάσκει ότι:

Τα «σημεία» κατά τον λόγον του Κυρίου μας απευθύνονται στους πιστούς και όχι στους απίστους. Ο πιστοί πρέπει να βεβαιωθούν και να στηριχθούν στην πίστη των πνευματικώς αγώνων τους. Εἶναι «θεοσημεῖα» γιά τούς πιστούς (Μάρκου ιστ΄, 16).

Σημειούται και τούτο ότι:

Το γεγονός συνέβη εν ώρα τελέσεως της θείας Λειτουργίας όπου το Άγιο Πνεύμα επισκοπεί στον χώρο και με την παρουσία Του ευλογεί την σύναξη των πιστών.

Εξ άλλου στην Καινή Διαθήκη αναφέρονται ενέργειες του Θεού που εκδηλώθηκαν σε ώρα προσευχής (Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, αποφυλάκιση του αποστόλου Πέτρου, το όραμα της Αποκαλύψεως, κ.α.).

Σημειώνεται και η ημέρα που συνέβη το γεγονός κατά την εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Η Μητέρα του Θεού παρηγορεί και στηρίζει τους πιστούς ώστε να παραμείνουν σταθεροί στην πίστη τους.

Ότι το «σημείο» εκδηλώθηκε σ’ αυτή την συγκεκριμένη εικόνα της Θεοτόκου της επικαλουμένης «Παρηγορητρίας» ερμηνεύεται ότι η Παρθένος Μαρία στηρίζει και παρηγορεί τους πιστούς, όπως παρηγορούσε και στήριζε τους Αποστόλους και τους λοιπούς πιστούς της πρώτης χριστιανικής κοινότητος, όταν εδιώκοντο και απειλούντο και ήσαν κλεισμένοι και φυλακισμένοι «διά τόν φόβο τῶν Ἰουδαίων» (Ἰωάννου κ΄, 19).

«Οὗτοι (δηλαδή οἱ ἅγιοι Ἀπόστολοι) πάντες ἦσαν προσκαρτεροῦντες ὁμοθυμαδὸν τῇ προσευχῇ καὶ τῇ δεήσει σὺν γυναιξὶ καὶ Μαρίᾳ τῇ μητρὶ τοῦ ᾿Ιησοῦ καὶ σὺν τοῖς ἀδελφοῖς αὐτοῦ» (Πράξεων α΄, 14).

Πέριξ της μητρός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού συνήρχετο η πρώτη Χριστιανική κοινότητα, οι Μαθητές του Κυρίου Ιησού Χριστού, και εμείς ας προσευχόμεθα και ας δεόμεθα ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να μας προστατεύει από την ενεστώσα ανάγκη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr