Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θρήνος στον αθλητισμό- 'Έφυγε" απο την ζωή ο Βασίλης Κοκόλης



Θλίψη στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού έχει προκαλέσει ο θάνατος του Βασίλη Κοκόλη, ο οποίος υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές του στίβου.

Ήταν εκείνος που βοήθησε στα πρώτα της χρόνια την Σοφία Σακοράφα, αλλά και την Αννα Βερούλη, την αθλήτρια που το 1982 κέρδισε το χρυσό των Πανευρωπαϊκών Αγώνων και  το χάλκινο, ένα χρόνο μετά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

 Χαρακτηριστική ήταν και η συνεργασία του με την  Μιρέλα Μανιάνι, η οποία υπό την καθοδήγησή του κατέκτησε μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ σημείωσε και παγκόσμιο ρεκόρ.

Η ίδια μάλιστα με μία συγκινητική ανάρτηση της στα social media αποχαιρέτισε τον «δάσκαλό» της.

«Ήσουν ο δάσκαλός μου, η πρόκλησή μου σε όλα αυτά τα χρόνια, ο μπαμπάς μου, ο φίλος μου και τα πάντα. Σου οφείλω όλη μου την καριέρα. Καλό παράδεισο! 24 Μαρτίου. ΟΔΥΝΗ - ΑΠΕΒΙΩΣΕ ο αδελφικός φίλος ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΟΛΗΣ, Κορυφαίος "φιλοσοφημένος" Προπονητής Παγκοσμίου επιπέδου -αληθινός "ΜΑΕΣΤΡΟΣ"- του Ακοντισμού !
... Υπήρξε προπονητής των εξαίρετων ακοντιστριών Σοφίας ΣΑΚΟΡΑΦΑ, Αννας ΒΕΡΟΥΛΗ και Μιρέλας ΜΑΝΙΑΝΙ !
... Ο ... Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Σ ... Σ Τ Ι Β Ο Σ ... π ε ν θ ε ί ... ! ...
... "ΕΦΥΓΕ" ένας Μεγάλος Δάσκαλος και έξοχος Παιδαγωγός ! ...
... Ο Βασίλης Κοκκόλης (γενν. το 1935) ξεκίνησε ως αθλητής Ακοντισμού του ιστορικού «Ορφέα» Σερρών (52,30 μ. το 1954) και στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Πειραιά -φοιτώντας στην ΕΑΣΑ της Αθήνας.
... Είχε ατομικό ρεκόρ 63,25 μ. την 4-8-1961 (Αθήνα, 47οι Πανελλήνιοι αγώνες Στίβου).
... Γιά πολλά χρόνια υπήρξε προπονητής Ρίψεων του "Ηρακλή" Θεσσαλονίκης (Ιερισιώτης, Λουκίδης, Κάγκας, κ.α.π.) και μετά τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου του 1982 (Θρίαμβος της Αννας Βερούλη) εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.
... Ηταν καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Επίσης εδίδαξε Κινησιολογία και Ξιφασκία (1970-1982) στη Σχολή Θεάτρου του ΚΘΒΕ.
... Συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρία (Κύπρια ακοντίστρια) και στις δύο θυγατέρες του Mαρία και Κορίνα ! ... Η κόρη του Μαρία ήταν Πρωταθλήτρια Κολύμβησης του "Αρη" Θεσσαλονίκης και τώρα διακεκριμένη Ιατρός-Χειρουργός !
... Συγκλονισμένος, Νίκος Μουρατίδης, 24-3-2017» έγραψε χαρακτηριστικά στα social media η αθλήτρια του στίβου.