Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Θρήνος στην κηδεία της 23χρονης φοιτήτριας



Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του γνωστού Τρικαλινού οφθαλμιάτρου και πρώην δημάρχου Παραληθαίων Δημήτρη Οικονόμου, μετά τον χαμό της δευτερότοκης κόρης του Ασπασίας σε ένα τραγικό όσο και απίστευτο δυστύχημα.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας έγινε εχθές στο χωριό Σαράγια Τρικάλων. Πλήθος Τρικαλινών αποχαιρέτησαν την άτυχη 23χρονη φοιτήτρια Ασπασία Οικονόμου. Η εξώδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων με χιλιάδες Τρικαλινούς να στέλνουν το στερνό αντίο στην 23χρονη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της, Δημήτρης και Ελένη Οικονόμου, τα αδέλφια της Δήμητρα, Χρήστος και Κωνσταντίνα. Ο Ναός εντός και εκτός γέμισε από κόσμο που μέσα σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης «ξεμπροβόδισε» την 23χρονη που έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων.

Ο θάνατος της νεαρής δεν έχει λυγίσει μόνο συγγενείς και φίλους, αλλά και τους κατοίκους των Τρικάλων, που μιλούν για ένα πλάσμα γεμάτο όνειρα για τη ζωή και χαρακτηρίζουν την αδικοχαμένη κοπέλα ως έναν άγγελο που έδινε χαρά με το χαμόγελό της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η άτυχη 23χρονη, που βρισκόταν στο τελευταίο έτος των σπουδών της στην Κτηνιατρική Σχολή της Καρδίτσας, είχε επισκεφτεί τη μεγαλύτερη αδερφή της Δήμητρα στο σπίτι της στους Αμπελοκήπους στην Αθήνα, όπου σπουδάζει Ιατρική. Η τραγωδία συνέβη σε μια ανύποπτη στιγμή, όταν, σύμφωνα με τον πατέρα της, η Ασπασία άπλωνε τα ρούχα στη βεράντα και γλίστρησε στα νερά: «Οταν έγινε το κακό, η αδερφή της έλειπε και η Ασπασία ήταν μόνη της.

Βγήκε στο μπαλκόνι να απλώσει ένα ρούχο, αλλά η βεράντα είχε νερά, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει, να χτυπήσει το κεφάλι της στο κάγκελο της βεράντας και να πεθάνει ακαριαία»!

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας γείτονας από την απέναντι πολυκατοικία είδε την κοπέλα αιμόφυρτη και ειδοποίησε την οικογένεια και το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου μετέφερε την 23χρονη χωρίς τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.