Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Θρηνολογούν στη Βουλή, αλλά και ψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο καταπέλτη για τη μοίρα των Ελλήνων



Στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποιείται η συζήτηση για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει πακέτο άτεγκτων μέτρων με την προσδοκία να κλείσει η αξιολόγηση. Ψυχολογικά άστατοι φαίνονται να είναι οι Συριζαίοι βουλευτές καθώς και αυτοί της ΑΝΕΛ, όπως φαίνεται από τις αντιφατικές δηλώσεις και συμπεριφορές τους.

Κερασάκι στην τούρτα το νέο υπερταμείο το οποίο θα «καπελώσει» το ΤΑΥΠΕΔ, το ΤΧΣ, την ΕΤΑΔ και το ΕΔΗΣ και στο οποίο περνά όλη η περιουσία του Δημοσίου χωρίς η Βουλή να έχει λόγο και ρόλο.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου μοιάζει μονόδρομος για τις τάξεις της πλειοψηφίας που περιορίζεται σε φράσεις του τύπου «θρηνώ αλλά ψηφίζω».

Το αντίπαλο στρατόπεδο εμπαίζει και περιπαίζει τους μέχρι τώρα επαναστάτες, νυν «γερμανοτσολιάδες» που δεν μοιάζουν να αντιδρούν στα "κατηγορώ" των βουλευτών.

Την επίθεση ξεκίνησε το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος που με αφορμή την παρέμβαση του για το αίτημα αντισυνταγματικότητας που ο ίδιος είχε θέσει είπε μεταξύ άλλων «μας λέγατε προδότες, ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε αποκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό Πινοσέτ. Εσείς σήμερα πως αισθάνεστε; Μετά την περσινή Βαρουφακειάδα κατάπιατε αμάσητα τα όσα σας σέρβιραν. Γυρίσατε από τη διαπραγμάτευση σαν les sans culottes όχι όμως με την έννοια που έχει ο όρος στα Γαλλικά».

Την σκυτάλη πήρε ο Κωστής Χατζηδάκης που αν και δεν συνηθίζει τέτοιους τόνους ανέφερε ««Λένε κάποιοι ότι εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, ότι είχατε αυταπάτες, εγώ νομίζω ότι έχετε περάσει σε μία ανώτερη σφαίρα. Είστε κόμμα λωτοφάγων Φάτε λοιπόν σήμερα τους λωτούς σας και ψηφίστε όσα καταγγέλλατε προηγουμένως. Κινηθείτε εσείς ωςγερμανοτσολιάδες»

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστική. Στην αρχή απείλησε με ειδικά δικαστήρια και αργότερα μιλώντας για το υπερταμείο έφτασε στο σημείο να πει χωρίς όμως να σχολιαστεί ότι ούτε η συνθήκη των Βερσαλλιών για την Γερμανία δεν προέβλεπε την ίδρυση τέτοιου ταμείου.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) εξέφρασε την άποψη ότι αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να τα πράξει η Μιράντα Ξαφά,(πρώην στέλεχος του ΔΝΤ) ενώ ο Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) συνέκρινε το υπερταμείο με «ηλεκτρική σκούπα» που θα ρουφήξει ολόκληρη τη δημόσια περιουσία.

Στο "κυνηγητό" συμμετείχε και ο Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων) που ξεκινώντας την τοποθέτηση του απεφάνθη ότι μόνο η αναπνοή δεν φορολογείται στο τόπο αυτό.

Καταπέλτης ήταν η Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι), που βλέποντας την «αφλογιστία» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, αναρωτήθηκε «τι θα γίνει δεν θα αντιδράσετε; Χαιρετίσματα στους 53 του Τσακαλώτου».

 

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση αύριο, Κυριακή. Η συζήτηση ξεκίνησε με ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφιση του ενώ θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών.