Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Θρίλερ με Ζαχαράκη-Βαξεβάνη: Τη σύλληψή της ζήτησε ο γνωστός δημοσιογράφος



Κλιμακώνεται η σύγκρουση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Μαρία Ζαχαράκη, με το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης να σηκώνει πολύ τους τόνους, μιλώντας  για «πρωτοφανή απόπειρα πολιτικού εκβιασμού»

Η σύγκρουση άρχισε όταν η κ. Ζαχαράκη, σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι ο κ. Βαξεβάνης έχει καταδικαστεί για συκοφαντίες. Ο δημοσιογράφος παρενέβη τηλεφωνικά, διέψευσε την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ και απαίτησε να του ζητήσει συγγνώμη.

Όταν η κ. Ζαχαράκη δεν το έκανε, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι θα καταθέσει σε βάρος της μήνυση και αγωγή. Το βράδυ της Δευτέρας, η ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου της κ. Ζαχαράκη.

Η ΝΔ μιλησε «για μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης», προσθέτοντας πως «ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

»Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Ακολούθως η ΝΔ προσέθεσε πως «τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σημειώνεται πάντως ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας αφού ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος του Μοσχάτου για την μήνυση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, διέταξε να του στείλουν τη δικογραφία και να σταματήσουν οι αναζητήσεις της Σοφίας Ζαχαράκη.

Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με την Όλ. Γεροβασίλη

Οπως έγινε δε γνωστό ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη την οποία ενημέρωσε ότι η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ «ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της ΝΔ 

«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απαντάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την διαμάχη μεταξύ της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφίας Ζαχαράκη με τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και ιδιαίτερα μετά την επικοινωνία, που σύμφωνα με ενημέρωση από την ΝΔ, είχε ο κ. Μητσοτάκης, με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καλεί την ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επισημαίνει ότι «δεν θα την ακολουθήσει στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

H απάντηση της ΝΔ στην Γεροβασίλη

"Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο  βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Μεταπολιτευτική ιστορία, η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΥΓ Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο «ιδιώτης» Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου".

Η πρώτη αντίδραση της Πειραιώς στη μήνυση Βαξεβάνη 

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.  

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. 

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. 

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αστυνομία έχει μεταβεί δύο φορές στα γραφεία της παράταξης, στην οδό Πειραιώς, αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη.

Ωστόσο μετά από εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, η κα Ζαχαράκη μετέβη στα γραφεία του κόμματος.