
Μία τραγωδία σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, όταν έκρηξη έξω από πάρκινγκ πολυκατοικίας προκάλεσε τον θάνατο μίας 37χρονης γυναίκας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά από την είσοδο υπόγειου χώρου στάθμευσης, στη διασταύρωση των οδών Αγίου Δημητρίου και Πλάτωνος.
Η τραυματισμένη γυναίκα, ηλικίας 40 ετών, διακομίστηκε άμεσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με βαριά τραύματα, όπου και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε καταστήματα κοντά στο σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην 39χρονη γυναίκα έγινε ΚΑΡΠΑ και άμεσα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο.
Ένοικοι της πολυκατοικίας είπαν πως η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που νόμιζαν πως έγινε σεισμός.
Μάλιστα η σκόνη από την έκρηξη έφτασε μέχρι τον 8ο όροφο της πολυκατοικίας. Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Σκύλοι τις αστυνομίας κάνουν αυτοψία στο σημείο. Από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε γειτονικά καταστήματα και σε αυτοκίνητα.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και διεξάγουν έρευνες για να διαπιστωθεί αν η γυναίκα είχε ρόλο-κλειδί στην απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ.
Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και του υλικού από κάμερες ασφαλείας για να ρίξουν φως στις συνθήκες της έκρηξης.