Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 4 ετών για την 42χρονη που σκότωσε το μωρό της



Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, αναγνωρίζοντάς της μειωμένο καταλογισμό, ενώ διατήρησε την ποινή που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Επρόκειτο για συμβάν που αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2014 στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα είχε γεννήσει ολομόναχη στην τουαλέτα του σπιτιού της, τύλιξε το νεογνό σε σακούλες και το έκρυψε μέσα σε ντουλάπα, όπου το άτυχο μωράκι φέρεται να εξέπνευσε, ενώ λίγα 24ωρα αργότερα πέταξε το άψυχο κορμάκι στα σκουπίδια.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ίδια πήγε σε νοσοκομείο με πόνους και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αυτοί συνδέονται με επιπλοκές από πρόσφατο τοκετό. Όταν δεν βρέθηκε το νεογνό ειδοποιήθηκε η αστυνομία που εξιχνίασε το θλιβερό συμβάν.

Σύμφωνα με την έρευνα που ακολούθησε, η κατηγορούμενη είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη από το περιβάλλον της και κάθε φορά που την ρωτούσαν για την κοιλιά της εκείνη απαντούσε ότι είχε πάρει κάποια παραπανίσια κιλά.

«Πίστευα ότι το παιδί ήταν νεκρό» είπε απολογούμενη στο δικαστήριο. Ανέφερε, δε, ότι τα τελευταία χρόνια απέκτησε άλλο παιδί, η επιμέλεια του οποίου ανατέθηκε σε ίδρυμα. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή της υπό την προϋπόθεση να την παρακολουθεί επιμελητής κοινωνικής αρωγής.