Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Έφτασαν τα 13 τα κρούσματα κορονοϊού από το γαμήλιο γλέντιΑυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού μετά τον γάμο και την δεξίωση που ακολούθησε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

 

Μέχρι τώρα έχουν φτάσει τα 13 αλλά εκτιμάται πως ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα όλων των διαγνωστικών εξετάσεων όσων πήγαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από τους προσκεκλημένους να έχουν υποβληθεί σε τεστ σε ιδιωτικά κέντρα.

Σύμφωνα με το grtimes και την ενημέρωση που είχε από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μέχρι στιγμής θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί δώδεκα καλεσμένοι του γάμου. Μεταξύ αυτών είναι ο πατέρας της νύφης, ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο και σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο

Στα θετικά κρούσματα περιλαμβάνεται και ο γαμπρός, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό και νοσηλεύεται επίσης σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

 

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, κατά τη χθεσινή εφημερία στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου προσήλθαν δεκάδες πολίτες με συμπτώματα πυρετού, που θεωρούνται ύποπτα, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός ήταν καλεσμένοι στον γάμο.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 14 κρούσματα, εκ των οποίων τα δύο δεν προέρχονται από τον γάμο, ενώ ακόμα δεν έχουν ελεγχθεί όλα τα δείγματα.

Ο επίμαχος γάμος, που κατέληξε σε πηγή διασποράς του κορωνοϊού, τελέστηκε το περασμένο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους, ενώ η δεξίωση πραγματοποιήθηκε σε κτήμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.