Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θεοδωρικάκος: Η πανεπιστημιακή αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα σε 4 μήνες



Σε τέσσερις μήνες η Ομάδα Προστασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) θα είναι έτοιμη να αναλάβει την φρούρηση Πανεπιστήμιων που υπάρχει πρόβλημα φύλαξης όπως η ΑΣΟΕΕ, και σε όποια  άλλα Ιδρύματα το ζητήσουν οι πρυτάνεις, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν καθήκοντα σήμερα, την Κυριακή παρουσιάζονται Κομοτηνή, και τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευσή τους η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 
Θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια, εξήγησε ο υπουργός, με βάση το σχέδιο που έχουν φτιάξει οιοι πρυτάνεις που ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δε χρειάζεται, δε θα πάνε. 
«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους 2,5  μήνες η αστυνομία μπήκε στα Πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε δε ο ΥΠΡΟΠΟ.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών» τόνισε ο υπουργός.
Όπως ανέφερε, η ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. 
«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός. «Μπήκε τέλος στην ανομία» είπε ακόμα. 

ΠΗΓΗ: skai.gr