Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θεοδωράκης ζήτησε συγγνώμη από τον Κορτώ εκ μέρους του Χειμωνά



Ο Σταύρος Θεοδωράκης «άδειασε» τον Θανάση Χειμωνά, για τον ειρωνικό τρόπο με τον οποίο σχολίασε το γεγονός ότι Αύγουστος Κορτώ αποκάλυψε πως έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε ατυχείς τις αναρτήσεις του κ. Χειμωνά, ο οποίος είναι υποψήφιος με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές. Παράλληλα, τόνισε ότι τα ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιπολαιότητα, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τον Αύγουστο Κορτώ για την αναστάτωση.

 

«Είναι στενάχωρο αλλά πρέπει να απευθυνθώ δημοσίως στον Θανάση Χειμωνά. Οι αναρτήσεις του για τον Αύγουστο Κορτώ ήταν ατυχείς. Δεν πρέπει ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία να αντιμετωπίζονται με επιπολαιότητα. Ζητάω συγνώμη από τον Αύγουστο Κορτώ για την αναστάτωση που προκλήθηκε μετά τη γενναία, κατά την άποψή μου, προσωπική του εξομολόγηση», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Ο Αύγουστος Κορτώ, σε ανάρτησή του στο Facebook αποκάλυψε ότι πριν από ένα χρόνο, έπειτα από πολύμηνη μάχη με την κατάθλιψη, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του και περιέγραψε τις στιγμές που έζησε πριν και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας.

 

Ο Θανάσης Χειμωνάς σχολίασε με ειρωνικό τρόπο αυτή την εξομολόγηση, γράφοντας στο Facebook: «Αγαπητοί φίλοι. Πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας επειδή ήμουν χάλια κι έτσι. Θα ποστάρω σχετική φωτό στις 26 Μαΐου για να με ψηφίσετε στις εκλογές. Σας μερσώ». Ομως, η ανάρτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και επανήλθε λίγες ώρες αργότερα. Στη νέα ανάρτησή του ο κ. Χειμωνάς υπογράμμισε τη σοβαρότητα των προβλημάτων ψυχικής υγείας, ωστόσο σχολίασε ξανά ότι είναι χυδαία η εκμετάλλευση ενός τέτοιου θέματος.