Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Θέμης Αδαμαντίδης: Πως τα «στιχάκια» και τα «ρεφρέν» τον «έκαψαν» για το κύκλωμα κοκαΐνης..



Με κωδικές ονομασίες όπως «στίχος» και «ρεφρέν» φέρεται να επικοινωνούσε ο γνωστός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης με το κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη σε σπίτια και νυχτερινά κέντρα.

Σύμφωνα με τους διαλόγους και τη δικογραφία, το κύκλωμα για κάθε πελάτη χρησιμοποιούσε ειδικά συνθηματικά για την παράδοση της κοκαΐνης. Το όνομα του τραγουδιστή είναι στο νούμερο 8 του διαβιβαστικού της ΕΛ.ΑΣ και κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 29 του νόμου 4939/2013 περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ο εγκέφαλος της οργάνωσης, μάλιστα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, συνήθιζε να παρουσιάζεται ως κουμπάρος του γνωστού τραγουδιστή.

Οι διάλογοι που «καίνε» τον Θέμη Αδαμαντίδη

Στις 12:47, της 28ης Σεπτεμβρίου, όπως φαίνεται από το διαβιβαστικό, εγκέφαλος συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Αδαμαντίδη Θεμιστοκλή και από τη συνομιλία προκύπτει ότι ο Αδαμαντίδης του ζητάει να βρεθούν σε συγκεκριμένη οδό για να παραλάβει μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιέχει τουλάχιστον 5 γραμ. κοκαΐνης έναντι του χρηματικού ποσού των 35 €. Η συνομιλία έχει ως εξής:

Θέμης Αδαμαντίδης: Ελα πάνω στην Άνω Γλυφάδα.

Αρχηγός: Ε εντάξει Άνω Γλυφάδα; Θα μου δώσεις μία διεύθυνση;

Θέμης Αδαμαντίδης: Άνω Γλυφάδα εκεί που τελειώνει Γούναρη.

Σε άλλη παρακολούθηση στις 13:32 της 14/10, προκύπτει απο συνομιλία, πως αρχηγός συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Αδαμαντίδη Θεμιστοκλή και όπως προκύπτει ο Αδαμαντίδης του ζητάει συνάντηση ώστε να παραλάβει μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιέχει τουλάχιστον 1 γραμ. κάνναβης έναντι του ποσού των 70 €. Επίσης συζητάνε για δυο ποσότητες κοκαΐνης και ποια επιθυμεί ο Αδαμαντίδης να παραλάβει. Μάλιστα, χρησιμοποιούν τους κωδικοποιημένους όρους «στίχος» και «ρεφρέν» για να προσδιορίσουν την κοκαΐνη. Ενδεικτικά παρατίθεται το εξής απόσπασμα της συνομιλίας:

Αρχηγός: έλα.

Αδαμαντίδης: πότε θα έρθεις;

Αρχηγός: σε μισή ώρα περίπου θα είμαι σπίτι σου.

Αδαμαντίδης: άντε μπράβο ναι, δεν είναι ο ίδιος ακριβώς, είναι άλλος ο «φίλος» μας ε;

Αρχηγός: αυτό το τελευταίο δεν σου άρεσε;

Αδαμαντίδης: Ωωω καλά θα τα πούμε έλα θα τα πούμε.

Αρχηγός: περίμενε ρε έχω και το τελευταίο ακούς;

Αδαμαντίδης: ναι ναι το προτελευταίο θέλω.

Αρχηγός: και το προηγούμενο.

Αδαμαντίδης: έλα, έλα θα τα πούμε.

Αρχηγός: όταν ήρθα στο σπίτι δε μου είπες, ο τελευταίος «στίχος».

Αδαμαντίδης: ε ναι εντάξει δεν θα σου πω, σου λέω, θα σου πω.

Αρχηγός: έχω δύο στίχους.

Αδαμαντίδης: (ακατάληπτο), γεια, γεια.

Αρχηγός: και τι άλλο να κάνω (γέλια)

Αδαμαντίδης: άλλαξε το «ρεφρέν» έλα γεια.

Αρχηγός: γεια…

«Θα κάνω αγωγές»

 Θέμης Αδαμαντίδης: "Θα κάνω αγωγές σε όσους εμπλέκουν το όνομά μου στην υπόθεση."

«Είναι αλλόκοτα όλα αυτά και αδιακρισία μεγάλη. Έχω δώσει εντολή στον δικηγόρο μου, στον Κούγια και θα στραφεί και θα κάνει αγωγές σε όσους έχουν χειριστεί έτσι αυτό το θέμα με το όνομά μου. Εγώ δεν έχω κανένα ένταλμα, ούτε έχω σχέση με αυτό το ζήτημα και θα δουν αγωγές αυτή τη φορά, γιατί τους έχω αφήσει πολλές φορές και δεν έχω ασχοληθεί, αλλά τελικά κάνουν το παν, οτιδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο, αρκεί να βγάλουν λεφτά. Αρκεί να κονομήσουν. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ρε παιδιά», υποστήριξε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ευτυχώς που έχει φύγει η μανούλα μου από τη ζωή γιατί, εάν μάθαινε όλα αυτά αυτή τη στιγμή, θα έφευγε από αυτή την αιτία» συμπλήρωσε ο τραγουδιστής.