Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θανάσης Παπαχριστόπουλος για αλλαγή φύλου: Έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό



Την άποψη ότι το νομοσχέδιο που αφορά την αλλαγή φύλουέπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό, εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. 

«Σας λέω ευθέως ότι κάποιοι αγωνιστήκαμε, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, όλοι ψήφισαν «όχι», εγώ ψήφισα «παρών». Μέσα μου πίστευα, πιστεύω και θα συνεχίζω να πιστεύω, ότι αυτό έπρεπε να έχει έχει γίνει εδώ και καιρό», ανέφερε ο βουλευτής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  

Όπως εξήγησε ήταν αρνητικός η αλλαγή να μπορεί να γίνει από το 15ο έτος, καθώς στα 15 υπάρχουν δυο προϋποθέσεις πολύ σημαντικές. Η συναίνεση του γονέα και ψυχιατρική γνωμάτευση, ενώ σε μόλις δυο χρόνια μετά μπορεί να το αποφασίσει, όπως είπε μόνος του ο πολίτης.    

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ανέφερε «εγώ θα σας πω ευθέως ότι αγωνίστηκα να μην ανήκω στου 148 που ψήφισαν «όχι» δεν προστέθηκε το «παρών» στις αρνητικές ψήφους. Είναι μια κατάκτηση των ΑΝΕΛ ότι ψηφίζουμε κατά συνείδηση».  

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της εκκλησίας, τόνισε ότι «η Χριστιανική θρησκεία, είναι αγαπάτε αλλήλους. Μην μπερδεύεστε με μερικούς ακραίους ιεράρχες. Αυτοί δεν απηχούν την άποψη της εκκλησίας».

Τέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η τοποθέτησή του χθες στην Βουλή ήταν κατώτερη του θεσμικού του ρόλου.