Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θα πλημμύριζαν τη Λακωνία με πλαστά ευρώ


Τέλος στην δράση ενός «ντουέτου» παραχαρακτών που σκόπευαν να πλημμυρίσουν με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ την αγορά της Σπάρτης και όλης της Λακωνίας, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους συνέλαβαν μετά την τελευταία τους συναλλαγή.

Οι δυο Έλληνες, μία 52χρονη κι ένας 30χρονος, εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ. αυτοκίνητο και στην κατοχή τους βρέθηκαν 28 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 1.318,70 ευρώ σε γνήσια, που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη αν προέρχονται από ρέστα αγορών που είχαν ήδη κάνει. Μέχρι στιγμής, διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει ακόμη πέντε συναλλαγές στη Σπάρτη και είχαν αποκομίσει 266,9 ευρώ.

 

Ωστόσο, στο σπίτι του 30χρονου στην Αρτέμιδα Αττικής, οι άνδρες της τοπικής Ασφαλείας βρήκαν άλλα 1.270 ευρώ, γεγονός που προκαλεί υπόνοιες ότι έκαναν συναλλαγές με πλαστά και στην Αττική. Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραγμένων νομισμάτων και το όχημά τους κατασχέθηκε.