Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 -

Θα έπρεπε να ντρέπονται: Δεν θα πιστεύετε πόσα πληρώνουμε στην ΕΡΤ για κομμωτές!!!Το ποσό είναι τουλάχιστον εξοργιστικό όταν εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν σήμερα δασκάλους και καθηγητές και τον χειμώνα δεν θα έχουν πετρέλαιο για θέρμανση...

Εννιά χιλιάδες διακόσια πενήντα ευρώ το μήνα ( 9.250 ευρώ χώρις το ΦΠΑ) στοιχίζει το χτένισμα παρουσιαστών/τριών ειδήσεων και εκπομπών στην ΕΡΤ, σύμφωνα με σύμβαση που υπέγραψε με κομμωτήριο της Αγίας Παρασκευής και η οποία αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”.

Η ανάθεση του έργου για παροχή υπηρεσιών κομμωτηρίου για τις ανάγκες της ΕΡΤ στο συγκεκριμένο κομμωτήριο έγινε (στην ΕΡΤ εργάζεται σήμερα ως κομμώτρια μόνον μια μόνιμη υπάλληλος) μετά από διαγωνισμό και την υποβολή οικονομικών προσφορών από 7 εταιρείες -κομμωτήρια.

Η σύμβαση που συνήφθη, με το κομμωτήριο της Αγίας Παρασκευής που υπέβαλε την χαμηλότερη προσφορά, προβλέπει την χρησιμοποίηση από την ΕΡΤ τεσσάρων κομμωτών/τριών ημερησίως με διάστημα απασχόλησης από Δευτέρα έως Παρασκευή (4 ωράρια ημερησίως) και το Σαββατοκύριακο(δύο ωράρια ).

Οι αμοιβές για τους κομμωτές (πληρώνονται από το επιλεγέν κομμωτήριο της Αγίας Παρασκευής) είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, 400 ευρώ το μήνα τα οποία δεν τους έχουν ακόμη καταβληθεί… Και στην περίπτωση ακόμη που τους καταβληθούν αυτό μεταφράζεται σε 1.600 ευρώ το μήνα… Αν υπολογίσει κανείς ως έξοδα κομμωτηρίου (λάκ, χτένες κλπ) άλλα τόσα, το σύνολο κόστος φτάνει τα 3.200 ευρώ. Αρα το καθαρό κέρδος που προσέφερε απλόχερα μέσω της “χρυσής” σύμβασης η ΕΡΤ , στο κομμωτήριο της Αγίας Παρασκευής φτάνει περί τα 5-6.000 ευρώ το μήνα.