Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τετράδιο με τα δρομολόγια των λεωφορείων είχαν οι αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν



Τρία άτομα συνέλαβε το βράδυ της Τρίτης η Αστυνομία σχετικά με τις επιθέσεις σε λεωφορεία, όπου άγνωστοι καταστρέφουν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Οι συλλήψεις έγιναν στο Περιστέρι, λίγη ώρα μετά από ένα τέτοιο περιστατικό. 

Οι τρεις νεαροί έκαναν γκράφιτι σε τοίχο σχολείου της περιοχής, γράφοντας: «Τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, οι φασίστες στις τρύπες τους».

Συλληφθέντες είναι ένας 39χρονο και δύο 23χρονοι ενώ στην έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, εντοπίστηκαν ξύλινα κοντάρια, έντυπο αναρχικό υλικό, τρία σφυριά, ένα καλέμι, δύο σπρέι χρώματος, ενώ στο σπίτι ενός εκ των 23χρονων, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι φωτοβολίδων, πτυσσόμενο κλομπ, ένα αστέρι… νίτζα, κροτίδες και αθύρματα. 

Εντοπίστηκε όμως κατά την έρευνα και ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις, όπου είχαν καταγραφεί τα δρομολόγια ΜΜΜ, στα οποία είχαν καταγραφεί φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα, το τελευταίο διάστημα. Οι σημειώσεις περιείχαν πληροφορίες για επτά δρομολόγια λεωφορείων, ενώ σε άλλες χειρόγραφες σημειώσεις υπήρχαν αναφορές από φεϊγβολάν για τις ελεύθερες μετακινήσεις αλλά και για εκδηλώσεις υπέρ μεταναστών και προσφύγων.

Υπήρχε μάλιστα και σημείωση με την διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος που έκαναν γκράφιτι. 

Οι νεαροί αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε φθορές ακυρωτικών μηχανημάτων και προβάλλουν ως άλλοθι ότι στο σχολείο κατευθύνθηκαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο.