Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Τετ α τετ» Τσακαλώτου με Λαγκάρντ και Τόμσεν στο Περού



Με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος Πόουλ Τόμσεν, θα συναντηθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο μακρινό Περού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο της συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, μεθαύριο Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, η οποία πραγματοποιείται λίγα 24ωρα μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του Ταμείου για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, όπου προβλέπεται ύφεση 2,3% για το 2015 και 1,3% για την ελληνική οικονομία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσακαλώτος πρόκειται να ταξιδέψει στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, όπου θα μετέχει στις εργασίες της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και θα βρεθεί σε κοινό τραπέζι με τα ανώτατα κλιμάκια του ΔΝΤ, μεταξύ των οποίων, τη γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ , τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν και τον επικεφαλής Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Βίτορ Κασπάρ.

Στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να βρεθούν θέματα αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η αξιολόγηση, τα προαπαιτούμενα και θέματα τεχνικής βοήθειας.

Στο Περού αναμένεται να μεταβεί και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κάτι που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή.