Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τέως αρχηγός ΕΛΑΣ για φωτιά στο Μάτι: Προσπαθήσαμε, εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας, θα θέλαμε να είχαμε κάνει παραπάνω



Μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η λιτή τελετή παράδοσης - παραλαβής του αρχηγού της ΕΛΑΣ στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.

Χωρίς επίσημα αγήματα και τυμπανοκρουσίες λόγω του πένθους για τον θάνατο των 93 ανθρώπων στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής ο απερχόμενος αρχηγός Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, παρέδωσε στον νέο αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο κάνοντας κάποιες επισημάνσεις που προκάλεσαν αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο κ. Τσουβάλας τόνισε: «Προσπαθήσαμε, εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας αλλά θα θέλαμε να είχαμε κάνει και πάνω από τις δυνάμεις μας για να είναι μαζί μας οι άνθρωποι που χάθηκαν. Υπογράμμισε επίσης ότι «επί 37 χρόνια έπραξα ό,τι επέβαλλε η συνείδησή μου και το Σώμα το οποίο υπηρέτησα».

 

Ο κ. Τσουβάλας ευχαρίστησε την πολιτεία για την τιμή που του έκανε αναθέτοντας του τα καθήκοντα τού αρχηγού και επεσήμανε ότι στη διάρκεια των δυόμιση ετών στόχος του ήταν «να δημιουργήσει ένα άλλο πρόσωπο της ΕΛΑΣ και μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες». Ανέφερε ακόμη ότι δεν φτάνει μόνο να κάνουμε πράγματα σε ώρες κρίσης αλλά επιβάλλεται να προβλέπουμε καταστάσεις και να προλαμβάνουμε γεγονότα. Η φωνή του «έσπασε» όταν απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό προσωπικά μίλησε για το προσωπικό της ΕΛΑΣ λέγοντας «Φίλε Αριστείδη να τους σέβεσαι και να μου τους προσέχεις όλους και τους 54.462».

Ο νέος αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε, δεσμεύθηκε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ακόμη καλύτερη εξέλιξη του αστυνομικού σώματος με γνώμονα τις υπηρεσίες προς του πολίτες.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι ΓΓ Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής και πολλοί αξιωματικοί.

Η τελετή ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς στην ΕΛΑΣ.