Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τέμπη: Οι φοιτητές των ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ που αγνοούνται



Παγωμάρα και βαρύ πένθος έχει σκεπάσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς πολλοί φοιτητές τους επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Το τρένο, το οποίο είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ήταν γεμάτο με νεαρούς ανθρώπους και φοιτητές των Πανεπιστημίων της πόλης, οι οποίοι επέστρεφαν στην κανονικότητα μετά από ένα τριήμερο χαλάρωσης και διασκέδασης για την Καθαρά Δευτέρα.

Συνολικά οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα ανέρχονται μέχρι στιγμής τους 57 ενώ οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί από τις οικογένειές τους ανέρχονται σε 56.

Αγωνιώδεις κλήσεις μέσω social media κάνουν από τις πρώτες ώρες που έμαθαν ότι τα ονόματα των αγαπημένων τους δεν ήταν στη λίστα των τραυματιών, συγγενείς και φίλοι όσων επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ που αγνοούνται

Ανάμεσα στους αγνοουμένους και η Αναστασία Παπαγγελή η νεαρή φοιτήτρια από την Λυκούρια Καλαβρύτων. Η Αναστασία Παπαγγελή πήγαινε στην Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει Γεωπονική στο ΑΠΘ.

Η Αγάπη Τσακλίδου είναι φοιτήτρια στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ. Είναι 20 χρονών και μοναχοπαίδι. 

Αναζητείται φοιτήτρια του τμήματός ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, Ελένη Τσίντζα.

 

Ο Αναστάσιος Κουτσόπουλος είναι φοιτητής Γεωπονικής στο ΑΠΘ και είναι 20 χρονών. 

Η Αναστασία Αδαμίδου είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια φοιτήτρια Οδοντιατρικής στο ΑΠΘ. Είναι 24 χρονών και έχει καταγωγή από την Πάφο. Βρισκόταν στο τρένο μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος και νοσηλεύεται.

Αγνοείται επίσης ο Γιώργος Παπάζογλου , φοιτητής στο πτυχίο στο Τμήμα Φυσικής στο ΑΠΘ. Ο αγνοούμενος φοιτητής είναι γιος του καθηγητή Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Λυσίμαχου Παπάζογλου.

Εκτός από τους φοιτητές του ΑΠΘ, αγνοούνται επίσης:

Η Κλαούντια Λάτα, φοιτήτρια του Ιατρικού Τμήματος ΣΣΑΣ.

 

Η Μπέζα Φραντσέσκα, φοιτήτρια τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκε η σορός του 23χρονου κύπριου φοιτητή – «Αυτό το ταξίδι είχε προορισμό τον ουρανό»

Τραγικός ήταν ο επίλογος για τον 23χρονο κύπριο φοιτητή Κυπριανό Παπαϊωάννου από το Αυγόρου, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός του, η οποία εντοπίστηκε στα συντρίμμια της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. 

«Κύπρο μας καλό σου ταξίδι…»

Οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν το βράδυ χθες Πέμπτη την οικογένειά του ότι ο άτυχος νέος συμπεριλαμβάνεται στον μακρύ κατάλογο της σιδηροδρομικής τραγωδίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Την είδηση του θανάτου γνωστοποίησαν με αναρτήσεις τους και οικεία του πρόσωπα, τα οποία τον αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο.