Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

"Το τελευταίο αντίο" στον Γιάννη Αγγέλου (Φωτό - βίντεο)



Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Γιάννη Αγγέλου, στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο το πρωί, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.   Πλήθος κόσμου αλλά και πολιτικοί από όλα τα κόμματα καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εκεί για τον Γιάννη που έφυγε τόσο ταπεινά και τόσο αθόρυβα.

της Πέπης Οικονομάκη

Η εξόδιος ακολουθεία τελέσθηκε, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, στις 14:30 ενώ η σωρός του μεταφέρθηκε στο 2ο νεκροταφείο Αθηνών όπου έγινε η ταφή του.

Από τους πρώτους στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι έφθασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

 

 

Συντετριμμένοι ήταν κατά την εξόδιο ακολουθία ο Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσσα. Ο Γιάννης Αγγέλου αποτέλεσε τον πιο στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού . 

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό ήταν εκεί επίσης ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευαγγελος Μειμαράκης, ο Γιώργος Βουλγαράκης και άλλοι ενώ δυνατή παρουσία δόθηκε και από πολιτικούς συντάκτες, οι οποίοι είχαν άψογη σχέση με τον Αγγέλου όταν ήταν δίπλα στον Κώστα Καραμανλή.

 

 

Ο Γιάννης Αγγέλου, υπηρέτησε με ήθος και χωρίς θόρυβο την ελληνική πολιτεία, στάθηκε άξιος των περιστάσεων και ήταν χαμηλών τόνων πολιτικός. 

Υπήρξε για πολλές δεκαετίες ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και επικεφαλής της ομάδας «εσωτερικού ελέγχου». Ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Κώστα Καραμανλή, ήταν ο «ισορροπιστής» του Μαξίμου και, όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνώρισαν, δεν είχε προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά μοναδικός στόχος του ήταν να είναι χρήσιμος στον Κώστα Καραμανλή.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση του Αλέκου Καραμανλή, πατέρα του τέως πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1989, μαζί με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη, για να συνεργαστούν με τον πρώην πρωθυπουργό. Απέφευγε την κοινωνική ζωή και προτιμούσε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του με τα παιδιά και τη σύζυγό του.
Απλός σε όλες τις κοινωνικές του δραστηριότητες, πήγαινε αρκετά συχνά στη κατοικία του Καραμανλή στην Ραφήνα με το προσωπικό του αυτοκίνητο χωρίς να χρησιμοποιεί αστυνομική συνοδεία.
Ήταν έντιμος, δημοκράτης και βαθιά θρησκευόμενος αγαπούσε την πολιτική  την οποία υπηρέτησε χωρίς προσωπικό όφελος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στεφάνια έστειλε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου, όπως ο Κώστας Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πάνος Καμμένος και η Μαριέτα Γιαννάκου  αλλά και υπάλληλοι της βουλής καθώς και αστυνομικοί του πρώην πρωθυπουργού.

 

Φωτογραφίες: Briefingnews.gr