Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τελευταίο αντίο σήμερα για τον Θάνο Μαθά



Στο κοιμητήριο της Νίκαιας, φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν σήμερα το πρωί τον Θάνο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την σύζυγό του Στέλλα, τις κόρες του Μυρτώ και Μαρία αλλά και όσους τον αγάπησαν και συνεργάστηκαν μαζί του. 

 

            Ο Θάνος εργαζόταν ως εικονολήπτης τα τελευταία χρόνια στο Μέγκα ενώ είχε διαγράψει λαμπρή πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο ως εικονολήπτης συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα ονόματα ηθοποιών σκηνοθετών και παραγωγών! 

 

Αφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή το πρωί στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν μετά από μεγάλη περιπέτεια και ταλαιπωρία στα δημόσια νοσοκομεία. 

 

Πριν από περίπου 3 εβδομάδες έπαθε εγκεφαλικό ενώ ετοιμαζόταν να πάει στην δουλειά του, στο Μέγκα. Έπεσε μέσα στο αυτοκίνητό του κι ενώ ο ιδιοκτήτης περιπτέρου που βρισκόταν απέναντι από το παρκαρισμένο αυτοκίνητό του, τον έβλεπε πεσμένο, δεν φρόντισε να φωνάξει τις πρώτες βοήθειες.

 

Όταν τον αναζήτησαν από την δουλειά του, η οικογένεια του άρχισε να ανησυχεί! Μόλις τον εντόπισαν στο αυτοκίνητο, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου διαγνώστηκαν οι βλάβες που είχε υποστεί ο οργανισμός του από το εγκεφαλικό. Παρόλα αυτά τον έδιωξαν μετά από μερικές μέρες και τελικά η οικογένεια του τον μετέφερε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλεύτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, σε συνθήκες που δεν αξίζει να ζει κανένας ασθενής, αφού το νοσοκομείο δεν διέθετε εντατική! Τον είχαν διασωληνώσει στο δωμάτιό του, ώσπου εξέπνευσε την Παρασκευή το πρωί.

Ο Θάνος έπεσε θύμα της κακής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της κρίσης  και μετά από τόσα χρόνια δουλειά, δεν είχε την περίθαλψη που αξίζει μια ανθρώπινη ζωη!

 

 Έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης αφού το κανάλι στο οποίο εργαζόταν ,το Μέγκα, του χρωστούσε και του χρωστάει ακόμη χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε ο ίδιος, όσο ζούσε, ούτε η οικογένειά του, να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Όσο ήταν στο νοσοκομείο κανείς από το Μεγάλο κανάλι δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει την οικογένεια του αν χρειάζονταν αυτά τα χρήματα,  τα οποία - αν υπήρχαν - θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει τον άτυχο εικονολήπτη να βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας.

 

Η τελευταία πράξη, η τελευταία λήψη για τον Θάνο πραγματοποιήθηκε σήμερα...

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του