Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τάκης Μόσχος: Το τελευταίο αντίο στον “Αργύρη”



Στη Σκόπελο συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα χειροκροτήσουν την προσεχή Παρασκευή (3.5.2019) για τελευταία φορά τον σπουδαίο ηθοποιό Τάκη Μόσχο.

Επιθυμία της οικογένειας του αγαπημένου καλλιτέχνη είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα σε λογαριασμούς στις τράπεζες Alpha και Eurobank για το Σπίτι του Ηθοποιού και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, αντίστοιχα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Τάκης Μόσχος, πέθανε σε ηλικία 68 ετών, ένα μήνα αφότου είχε πέσει σε κώμα μετά από σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων και μακρά νοσηλεία.

Ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης, έπαιξε σε πλήθος ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και τηλεοπτικών σειρών.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στην Κοινωνιολογία και τις Καλές Τέχνες στη Γερμανία.

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία “Άγγελος” (1982) του Γιώργου Κατακουζηνού, ενώ ταυτίστηκε με τον ρόλο του “Αργύρη” στην “Γλυκιά Συμμορία” (1983) του Νίκου Νικολαΐδη.

Βραβεύτηκε για την ερμηνεία του σε αυτό το φιλμ – ορόσημο για τον ελληνικό κινηματογράφο, όπως και για την ερμηνεία του ως “Ναπολέων Λαπαθιώτης” στο “Μετέωρο και σκιά” (1985) του Τάκη Σπετσιώτη.

Ένας από τους τελευταίους ρόλους στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία “Οι Αισθηματίες” (2014) του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ενώ στο θέατρο η τελευταία του εμφάνιση ήταν στη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” (2018).

Τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε στη Σκόπελο, όπου ίδρυσε την Ερασιτεχνική Θεατρική Οµάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ), µε σκοπό να διδάξει και να αναδείξει τη θεατρική τέχνη, αφού είχε επιλέξει να ζει μακριά από την Αθήνα μετά τον εθισμό του στα ναρκωτικά.