Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται την Τρίτη - Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους



Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Εξελίξεις στην αρχή της εβδομάδας προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου με πρόσφατες δηλώσεις του. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη, προκειμένου να προλάβουμε την εξάπλωση της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγαλύτερο βαθμό όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση για καθολικό Lockdown.

Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους – Τέλος τα δωρεάν Test

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν θα αφορά τους κλειστούς χώρους σε εστίαση και κέντρα ψυχαγωγίας. Σε αυτούς θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Ένα δεύτερο μέτρο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εφαρμοστεί είναι αυτό της χρήσης μάσκας σε όλους του χώρους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Alpha, θα σταματήσει η δωρεάν διάθεση των self test στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν για μοριακό ή Rapid Test δυο φορές μέσα στην εβδομάδα. Επίσης τα μέτρα για τα ταξίδια θα παραμείνουν ίδια και το χειμώνα.

Στον ίδιο δρόμο σχολεία και πανεπιστήμια

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση, θα ισχύουν τα ίδια με τις επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα. Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον κορωνοϊό θα πρέπει να κάνουν δυο τεστ (Μοριακό ή Rapid) την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Αντίθετα οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν αποτέλεσμα του Self Test το οποίο θα παίρνουν δωρεάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι μαθητές είναι από 12 ετών και άνω θα μπορούν να εμβολιαστούν.