Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Συνήγοροι Παπαγγελόπουλου: Μήνυση στη Ράικου αν ευσταθούν οι διαρροές από την κατάθεσή της



«Aπαράδεκτες» χαρακτηρίζουν οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τις διαρροές αποσπασμάτων από την κατάθεση της Ελένης Ράικου.

Παράνομες αλλά και απαράδεκτες είναι οι διαρροές αποσπασμάτων από την κατάθεση στην προανακριτική Βουλής της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, σύμφωνα με τους Δημήτρη Τσοβόλα και τη Λύδια Τσοβόλα, συνήγορους του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι θα ασκήσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου.

«Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ελένης Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου για τις εν γνώσει της ψευδείς καταθέσεις της. Οι αναφορές της αυτές, όπως τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της και αυτό προκύπτει από έγγραφα και από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.
Χθες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε σε υψηλούς τόνους σε όσα είπε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, κατά τη διάρκεια της εξέτασης της από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.