Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Συνεργασία ανάμεσα σε ΕΡΓΟΣΕ-Ρωσικούς σιδηροδρόμους



Συμφωνία συνεργασίας με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους πρόκειται να υπογράψει η ΕΡΓΟΣΕ για θέματα κοινής καθόδου σε έργα σε άλλες χώρες, αλλά και για τη σύμπραξη τους στον χώρο των logistics.

Ειδικότερα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας των Ρωσικών Σιδηρόδρομων, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή, Σεργκέι Παβλόφ και αντιστοίχου κλιμάκιου της ΕΡΓΟΣΕ, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο, Θάνο Βούρδα, συμφωνήθηκε το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας να υπογραφεί τον Ιανουάριο στη Μόσχα, κατά την επικείμενη συνάντηση των δυο υπουργών Μεταφορών.

Με τον τρόπο αυτό θα επισημοποιηθεί η έναρξη μιας νέας περιόδου για τις δυο εταιρείες, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην εθνική προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης και θα συμβάλει στην προσπάθεια για αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης στην Ελλάδα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι χώρες όπου έχουν τεθεί στο τραπέζι συζητήσεων για κοινή κάθοδο των δυο εταιρειών είναι η Σερβία, Ιράν και Ινδία, όπου δραστηριοποιούνται οι Ρωσικοί Σιδηροδρομοι και χώρες της Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Βαλκανίων, όπου αναμένεται να δραστηριοποιηθεί η ΕΡΓΟΣΕ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αντιπροσωπειών με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.