Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συνελήφθησαν ανήλικοι οι οποίοι διέπρατταν ληστείες σε βάρος συνομήλικων τους



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα ανηλίκων τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε συνομήλικους τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 11-9-2016, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), ένας 17χρονος ημεδαπός ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα αφαίρεσε με την απειλή μαχαιριού από παρέα ανηλίκων, χρηματικό ποσό. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία (3) ακόμη μέλη της σπείρας, ηλικίας 12, 15 και 18 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης από κοινού με τους συνεργούς του, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και βραδινές κυρίως ώρες διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων, από τους οποίους, με την απειλή μαχαιριού, αποσπούσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δώδεκα (12) περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παπάγου, Ηράκλειο, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Νέα Ιωνία) ενώ οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τα θύματα.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.