Δευτέρα 06 Απριλίου 2020 -
Συννεφιά

12 °C

Σήμερα, 6. Απριλίου 2020

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη η δίκη για τον θάνατο της 16χρονης ΣτέλλαςΜε καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου το Μεγάλο Σάββατο του 2011.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου οι οποίοι υποστήριξαν ότι στην περίπτωση της ανήλικης που μεταφέρθηκε με συμπτώματα οξείας μέθης στο νοσοκομείο ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα για την περίπτωσή της.

Μάλιστα ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατική Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος τη συγκεκριμένη περίοδο ισχυρίστηκε ότι το πρωτόκολλο ακολουθήθηκε αυστηρά και ότι η κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί η υγεία της άτυχης Στέλλας ήταν μη αναστρέψιμη αφού παρουσίαζε ραγδαία επιδείνωση λόγω του εγκεφαλικού. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην παρούσα δίκη είναι δύο ειδικευόμενοι τότε γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 30 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η δίκη διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.