Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σύλληψη Τούρκων στα σύνορα



Ύποπτοι θεωρήθηκαν δυο Τούρκοι που επιχείρησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος από  το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης στους Κήπους του Έβρου δείχνοντας ταξιδιωτικά έγγραφα που αποδείχθηκαν κλεμμένα από την Γερμανία, με αποτέλεσμα να διερευνούν τα στοιχεία τους με προσοχή οι ελληνικές αστυνομικές αρχές.

Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 32 και 50 χρόνων έφτασαν στα σύνορα προερχόμενοι από την Τουρκία με το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 50χρονου που έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας. Όμως, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το γερμανικό διαβατήριο και η ταυτότητα που έδειξε στους αστυνομικούς ο 32χρονος έχουν ακυρωθεί από τις γερμανικές αρχές ως προϊόντα υφαρπαγής.

Εκτός αυτών, ο 32χρονος είχε στην κατοχή του μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3,9 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά και τα κλεμμένα έγγραφα κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο των δυο Τούρκων που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης με κατηγορίες κατά περίπτωση για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.