Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 19. Οκτωβρίου 2021

Συγκλονίζει ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη :''Ζούμε μια πρωτόγνωρη αδικία και τα παιδιά σηκώνουν όλο αυτό το βάρος''Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη, Νίκου. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούν ψηλά το κεφάλι και κάνουν υπομονή. Πλέον έχουν ξεπεράσει τους πέντε μήνες κράτησης στις φυλακές υψήστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, μια ανάσα απ’ τα σύνορα όπου και είχαν συλληφθεί από Τούρκους στρατιώτες.
Ο Νίκος Μητρετώδης μίλησε στην εφημερίδα Real News και συγκλονίζει λέγοντας: “ Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα παιδιά μας. Δεν ξέρετε τι αγώνα δίνουν και τα ίδια…. Δεν έχει αλλάξει όμως τίποτε. Να δούμε πότε θα τελειώσουμε”.

Ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης εξακολουθούν να κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Πριν από περίπου έναν μήνα το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την πέμπτη αίτησή τους για αποφυλάκιση.
Ο πατέρας του ανθυπολοχαγού, Νίκος Μητρετώδης, τονίζει ωστόσο ότι δεν το βάζουν κάτω.
“Είναι ψύχραιμοι και κάνουν μεγάλη υπομονή, αν και το χρονικό περιθώριο που παραμένουν στις φυλακές, από τις 3 Μαρτίου, είναι τεράστιο. Απαιτούντναι απίστευτα ψυχικά αποθέματα για αυτή τη δοκιμασία. Ζούμε μια πρωτόγνωρη αδικία και τα παιδιά σηκώνουν όλο αυτό το βάρος” λέει ο Νίκος Μητρετώδης.