Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συγκλονίζει ο 27χρονος που σώθηκε στο Μαντούδι: «Ήταν σαν ταινία, πίστεψα ότι εδώ θα πεθάνω»



Λίγες ώρες μετά την διάσωσή του ο 27χρονος Γιάννης Τσιλιχράνος που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου στην Εύβοια, η οποία χτυπήθηκε από το μένος του κυκλώνα Ζορμπά, περιγράφει τις πολύ δύσκολες ώρες που πέρασε.

Όπως αποκάλυψε, στην αρχή φοβήθηκε για την ζωή του στην συνέχεια όμως σκέφτηκε πως δεν θα πήγαινε από ποτάμι.

«Όλα καλά πήγαν. Ήταν σαν ταινία. Έπεσε το αυτοκίνητο στο ποτάμι, μας παρέσυρε, πέσαμε μέσα. Είχα προλάβει να ανοίξω το παράθυρο, και βγήκαμε και οι δύο», ανέφερε ο 27χρονος Γιάννης από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την περιπέτειά του.

Όπως εξήγησε βρέθηκε στην άλλη όχθη του ποταμού από ένα ξύλο που κρατήθηκε, και κατάφερε να σωθεί, ενώ ανέφερε ότι έμεινε στο νερό περίπου ένα τέταρτο. «Περπατούσα, περπατούσα και βρήκα κάπου εκεί ένα σπιτάκι και μπήκα μέσα, άλλαξα ρούχα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αυτό που τον κράτησε... χορτάτο όλες αυτές τις ώρες ήταν λίγα φρούτα που βρήκε μέσα στο σπίτι.

«Είχα αγωνία για τη φίλη μου. Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τους πυροσβέστες ήταν αν σώθηκε η φίλη μου», δήλωσε. Η κοπέλα πετάχτηκε από τη θέση του συνοδηγού και σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο.

«Πέρναγε ένα αυτοκίνητο από εκεί, φώναξα με άκουσε και ειδοποίησε την πυροσβεστική, ήρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μια ώρα μετά. Δεν έχω πάθει τίποτα, ούτε μια γρατζουνιά».

Όταν ρωτήθηκε αν φοβήθηκε όλες αυτές τις δραματικές στιγμές, απάντησε, ότι φοβήθηκε περισσότερο μέσα στο ποτάμι. «Λέω πεθαίνω, πνίγομαι», ήταν η σκέψη του.

«Ευχαριστώ τις αρχές τους πυροσβέστες, όλον τον κόσμο», σημείωσε ο 27χρονος.

«Είχα να κάνω με κομάντο», λέει ο πατέρας του

Ο 27χρονος εντοπίστηκε το πρωί και μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκε, περισσότερο για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Εκεί ο πατέρας του μίλησε στους δημοσιογράφους. «Δεν ανησύχησα, είχα να κάνω με κομάντο», τόνισε χαρακτηριστικά.