Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συγκλονίζει η καθαρίστρια από τον Βόλο



Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να φτάσει στις 6 Φεβρουαρίου του 2019 η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο, της Δήμητρας Τσιαντάκη, που καταδικάστηκε γιατί εργαζόταν έχοντας παραποιήσει το ενδεικτικό της Ε΄Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού. Η 53χρονη καθαρίστρια μετράει τις μέρες και ανυπομονεί για την απόφαση της δικαιοσύνης, ελπίζοντας, κατά κύριο λόγο, να μην επιστρέψει στη φυλακή.

“Με τρομοκρατεί η σκέψη ότι μπορεί να επιστρέψω στη φυλακή”
“Περιμένω. Έχω αγωνία και άγχος. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, άλλα θα δούμε, γιατί έχω ακόμα δρόμο. Έμεινα 23 μέρες στη φυλακή. Αποφυλακίστηκα στις 28 Νοεμβρίου. Ήμουν σοκαρισμένη, δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι ήμουν μέσα.

Πίστευα ότι έβλεπα ένα κακό όνειρο και όταν ξυπνήσω θα είμαι στο σπίτι μου με την οικογένειά μου. Θεωρώ ότι ήταν άδικη μια τόσο μεγάλη ποινή, αλλά είχα πάντα πίστη στο Θεό.

Ήμουν φοβισμένη, ξυπνούσα το βράδυ, κοιτούσα γύρω μου και έκλαιγα. Η φυλακή είναι σκληρή. Όταν ακούς και το θόρυβο από τις πόρτες που κλειδώνουν και σε κλείνουν μέσα… Δύσκολες καταστάσεις, βρέθηκα σε μια άλλη κοινωνία. Οι συγκρατούμενές μου ήταν φυλακισμένες για οικονομικά θέματα. Είχα καλές σχέσεις μαζί τους, δεν με ενοχλούσαν, ούτε τις ενοχλούσα.

Τώρα βρίσκομαι με την οικογένειά μου. Με τους ανθρώπους που με αγαπούν και μου συμπαραστέκονται. Παίρνω δύναμη από αυτούς, όπως έκανα και όταν ήμουν στη φυλακή.

Με τρομοκρατεί η σκέψη ότι μπορεί να επιστρέψω στη φυλακή. Δεν θέλω καν να σκεφτώ ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο” λέει η καθαρίστρια μιλώντας στο newsit.gr.

Διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την χώρα

“Ούτε έκλεψα, ούτε βγήκα στο πεζοδρόμιο” τονίζει η καθαρίστρια
Η 53χρονη Δήμητρα Τσιαντάκη διορίστηκε το 1996, σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ Δημοτικού. Ήθελε να εργαστεί για να μπορέσει να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία. “Φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά, μη ζήσουν και αυτά αυτό που έζησα και εγώ. Γιατί έχω μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο, ξέρω τι θα πει ορφάνια. Ούτε έκλεψα, ούτε βγήκα στο πεζοδρόμιο” μας λέει και προσθέτει ότι από τότε που αποφυλακίστηκε, ουσιαστικά, δεν υπάρχει εισόδημα στο σπίτι της, παρά μόνο κάποια χρήματα που παίρνει, περιστασιακά, από δουλειές του ποδαριού που κάνει και αυτή και ο σύζυγός της.

 

“Πού και πού θα κάνει ένα μεροκάματο ο σύζυγος, όποτε μπορεί και όποτε θα βρει κάτι. Εγώ φροντίζω, περιστασιακά, κάποιους ηλικιωμένους. Μένουμε με την πεθερά και τον πεθερό μου και φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, όσο μπορούμε. Τα παιδιά μου δεν ζουν μαζί μας. Η κόρη μου είναι παντρεμένη και ο γιος μου εργάζεται στην Αθήνα. Δεν θέλω να τους επιβαρύνω. Ποτέ δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω”.