Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Στον ΟΑΣΘ και ο Ντ. Αργυρόπουλος που είχε πει «να φυτέψουν σφαίρα στον Γ. Στουρνάρα»



Μετά το σάλο που ξέσπασε με την τοποθέτηση του Στέλιου Παππάστη «κεφαλή» του ΟΑΣΘ, ακόμη ένας «παλιός» γνώριμος λαμβάνει θέση στο Δ.Σ του Οργανισμού.

Ο λόγος για το στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ντίμη Αργυρόπουλου ο οποίος στο παρελθόν είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με την δήλωση του μέσω facebook «να φυτέψουν μια σφαίρα στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα», με τον ίδιο λίγη ώρα αργότερα να παίρνει πίσω τα όσα έγραψε λέγοντας «Ήταν λάθος μου. Επιπολαιότητά μου. Ήταν ένα σχόλιο της στιγμής».

Ο Ντίμης Αργυρόπουλος διορίστηκε ως μέλος της διοίκησης της ΑΣΥΘ «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.», της εταιρείας που θα συσταθεί ώστε να γίνει ο νέος ΟΑΣΘ. Το κράτος θα ελέγχει –κεντρικά– το 51%, ενώ το 49% μπορεί να παραχωρηθεί σε ΟΤΑ.

Τα νέα διοικητικά συμβούλια των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης έχουν ως εξής:

Πρόεδρος του ΟΑΣΘ ορίστηκε ο Στέλιος Παππάς και διευθύνων σύμβουλος ο μηχανικός, Σάββας Παναγιωτίδης. Μέλη του Δ.Σ. του οργανισμού είναι ο νομικός Ακρίτας Καϊδατζής, ο δικηγόρος Μανώλης Λαμτζίδης, ο υποψήφιος διδάκτωρ Φώτης Μπίμπασης, η δημοσιογράφος Όλγα Γιάννη, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, δικηγόρος, Καλυψώ Γούλα, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΚΜ, Γαβριήλ Αβραμίδης και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων που θα οριστεί από τους εργαζόμενους.

Στη διοίκηση του ΟΣΕΘ ορίστηκαν ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Αμπατζάς στη θέση του προέδρου του οργανισμού, ο μηχανικός Γιάννης Τσιωνάς ως διευθύνων σύμβουλος και ως μέλη, ο οικονομολόγος Δρόσος Δρόσος, ο τραπεζικός υπάλληλος Αντώνης Ελευθεριάδης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κιτικίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΚΜ Ευστάθιος Αβραμίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Παρίσης Μπίλιας, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Παππάς και ένας εκπρόσωπος της ΠΕΔΚΜ.

Τα μέλη της διοίκησης της ΑΣΥΘ είναι: η μηχανικός Κυριακή Αραβίδου, ο φωτογράφος-φωτορεπόρτερ Δημήτρης Αργυρόπουλος, ο μηχανικός Ιάκωβος Σαρηγιάννης, ο οικονομολόγος Βαγγέλης Ζαρκάδης, ο οικονομολόγος Γιώργος Τοζίδης και ο μηχανικός Φίλιππος Γκανούλης.

Ακόμη μια περίπτωση που προκάλεσε αίσθηση ήταν εκείνη της δημοσιογράφου Όλγας Γιάννη η οποία στο παρελθόν είχε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ για την Α’ Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα η κ. Γιάννη είναι γνωστή για την καταγγελία της τον περασμένο Νοέμβριο κατά την οποία υποστήριξε ότι έπεσε θύμα επίθεση από ομάδα αλλοδαπών στην υπόγεια διάβαση του ΣΕΦ, καθώς κατευθυνόταν στο συνέδριο του κόμματός της.

Η ίδια είχε μιλήσει για επίθεση από εννέα αλλοδαπούς, πιθανώς Πακιστανούς, όπως είχε ισχυριστεί, ενώ είχε υποστηρίξει ότι πήγαν να την κακοποιήσουν...