Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στον καταυλισμό των Διαβατών θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες από την πλατεία Αριστοτέλους



Στη δομή προσωρινής υποδοχής προσφύγων στα Διαβατά αναμένεται ότι θα μεταφέρουν οι αρχές τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι πρόσφυγες, που φτάνουν στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία, με τη βοήθεια διακινητών φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, όπου αναζητούν προσωρινή φιλοξενία.  

Ωστόσο, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί έξω από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα είναι τεράστιο, καθώς οι πρόσφυγες παραμένουν στο σημείο, αναμένοντας να συλληφθούν για να λάβουν το υπηρεσιακό σημείωμα εξάμηνης διαμονής. 

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, Νίκο Ράγκο, οι πρόσφυγες θα ξεκινήσουν να μεταφέρονται μετά τις 3 το μεσημέρι στα Διαβατά. 

«Εκεί θα μείνουν προσωρινά σε ένα φυλασσόμενο από την αστυνομία κτίριο μέχρι να προχωρήσει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους», εξήγησε ο κ. Ράγκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ., προσθέτοντας ότι οι πρόσφυγες συνοδεία αστυνομικών, θα πηγαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες καταγραφής.

Στο κτίριο των Διαβατών θα παρέχεται προσωρινή στέγαση και σίτιση σε 80 πρόσφυγες.