Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

13 °C

Σήμερα, 4. Δεκεμβρίου 2021

Στον εισαγγελέα ονόματα ιδιοκτητών 25 κτιρίων με προβλήματα στατικότηταςΑπό τύχη δεν είχαμε θύματα χθες το βράδυ στο κέντρο του Ηρακλείου όταν τμήμα από μπαλκόνι σπιτιού έπεσε στον δρόμο.

Συγκεκριμένα κομμάτι μπαλκονιού του 1ου ορόφου κατέρρευσε με αποτέλεσμα σοβάδες να πέσουν και στον δρόμο στη συμβολή των οδών Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε από το σημείο πεζός και αποφεύχθηκαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για παλιό κτίριο το οποίο όμως μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τους διερχόμενους πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης ανέφερε πως έχουν σταλεί ειδοποιητήρια σε 25 ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία έχουν προβλήματα στατικότητας. Για το θέμα μάλιστα έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας στον οποίο έχουν σταλεί τα ονόματα των 25 ιδιοκτητών.

Ο κ. Ρασούλης κάνει έκκληση στους ιδιοκτήτες να επισκευάσουν άμεσα τα κτίρια, που απότελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους πολίτες, με δικά τους έξοδα τονίζοντας πως αν ο δήμος αναγκαστεί να παρέμβει τότε οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν πολύ περισσότερα χρήματα.