Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών



Την πύλη των δικαστηρίων πέρασαν το απόγευμα της Κυριακής οι συλληφθέντες του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσαν οι αρχές και είχε πλοκάμια σε Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως έγραψε το cretapost, οι συλληφθέντες είναι συνολικά 10, ηλικίας από 27 έως 50 χρόνων και στην πλειοψηφία τους είναι Σύροι.

Συγκεκριμένα έχουν τέσσερα άτομα στο Ηράκλειο, ένα άτομο στα Χανιά, 2 στη Θεσσαλονίκη και 3 στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους πέντε συλληφθέντες της Κρήτης η μία είναι γυναίκα – και δη Ελληνίδα – και φαίνεται να έχει κομβικό ρόλο στην οργάνωση εξαιτίας και της θέσης της καθώς εργαζόταν σε εταιρία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας αναμένεται να τους ασκήσεις ποινικές διώξεις ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να οδηγηθούν και στον ανακριτή.

Η επιχείρηση

Η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και επεκτάθηκε στη συνέχεια σε Χανιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Άνδρες της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλά και του αστυνομικού τμήματος αεροδρομίου κατάφεραν μετά από οργανωμένες κινήσεις, σε συνεργασία με υπηρεσίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να φτάσουν στη σύλληψη συνολικά δέκα ατόμων στις πόλεις, όπου έγιναν οι ταυτόχρονες έρευνες.

Για το πώς δρούσε το κύκλωμα και για την εξάπλωση του σε όλη τη χώρα αναμένονται ανακοινώσεις από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.