Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 36χρονου στην Κηφισιά



Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε κατά τη διάρκεια συμπλοκής και τραυμάτισε θανάσιμα 36χρονο Ρομά, χθες το απόγευμα στην Κηφισιά. Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά ο εισαγγελέας θα αποφανθεί για την κατηγορία με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος Ρομά που ήταν στο επεισόδιο και είναι ένας 45χρονος, που έχει απασχολήσει τις Αρχές για απάτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος που έπεσε νεκρός ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου το 2009 στο Ζεφύρι, ενώ ερευνάται αν εμπλέκεται σε άλλες έκνομες ενέργειες. Ο 45χρονος, ο οποίος ήταν μαζί με το θύμα, αναζητείται.

Στην κατάθεσή του για το συμβάν, ο αστυνομικός αναφέρει ότι επιστρέφοντας στο σπίτι του είδε δύο Ρομά να επιβιβάζουν 82χρονη γειτόνισσά του σε ΙΧ και τους καταδίωξε, μέχρι που κατάφερε να τους σταματήσει. Ο ένας βγήκε από το αυτοκίνητο και συνεπλάκησαν. Όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο άνδρας τού πρότεινε περίστροφο, γι' αυτό εκείνος έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε πρώτος.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, πυροβόλησε δύο φορές προς τα πάνω για εκφοβισμό και άλλες δύο προς το έδαφος, ενώ δεν κατάλαβε ότι τραυματίστηκε ο δράστης, καθώς ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό του. Ο ίδιος παρέλαβε την 82χρονη με το αυτοκίνητό του και την πήγε στο σπίτι της, ενώ εν τω μεταξύ είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δραση. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 36χρονος φέρει διαμπερές τραύμα από σφαίρα με οπές χαμηλά στην πλάτη και στο στήθος, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει ποιά είναι η πύλη εισόδου και ποιά η πύλη εξόδου του βλήματος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ