Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και η ρύθμιση για τα μισθολογικά των ενστόλων



Τη Δευτέρα κατατίθεται  με το προσχέδιο του προϋπολογισμού -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- και η ρύθμιση της κυβέρνησης για τα μισθολογικά των ενστόλων στις οποίες είχε αναφερθεί προ ημερών την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα προβλέπει την μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων από το μισθό του Νοεμβρίου.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση της τριμερούς με τον Γιάννη Βρούτση, για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και την τριμερή, συζήτησαν για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στο δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η τριμερής συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή και με τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, με τον οποίο συζήτησαν για ένα πακέτο μέτρων ενίσχυσης της οικοδομής, συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ. Το πακέτο περιλαμβάνει κονδύλια 400 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ από το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον, και ενεργειακές παρεμβάσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ σε επαγγελματικά ακίνητα και κτήρια του δημοσίου.

Νωρίτερα οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Στο επίκεντρο τέθηκαν οι διαγωνισμοί που πρόκειται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα.

Το Σάββατο από νωρίς το πρωί οι επικεφαλής της τρίμερους θα συναντηθούν και πάλι με τον υπουργό Οικονομικών, με στόχο να πλησιάσουν οι δύο πλευρές στους στόχους του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά προβλέπει πλέον ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 θα κινηθεί στην περιοχή του 2,8 - 2,9 % του ΑΕΠ έναντι του 3% που προβλέπει το πρόγραμμα.