Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 -
Μερική συννεφιά

2 °C

Σήμερα, 25. Ιανουαρίου 2022

Στο νηπιαγωγείο ο γιος του ΤσίπραΣήμερα ξεκίνησαν τα σχολεία και ο πρώτος γιος του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα ξεκίνησε να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο.

Πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο λοιπόν και η Μπέτυ Μπαζιάνα δε θα μπορούσε να μη συνοδεύσει το γιο της. Μάλιστα η κυρία Τσίπρα απαθανατίστηκε στον αγιασμό του σχολείου του γιου της, Ορφέα-Ερνέστο στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο της «Σχολής Χιλλ», στην περιοχή της Πλάκας.

 

Σχολή Χιλλ, από τα κορυφαία σχολεία στην Ελλάδα 

Η Σχολή Χιλλ θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία στη χώρα για τα προνήπια, νήπια και τα παιδιά του δημοτικού. Είναι ιδιωτική και τα δίδακτρα για ένα νήπιο είναι της τάξης των 7.000 ευρώ ετησίως. 

Η Σχολή Χιλλ είναι το παλαιότερο σχολείο στην Ελλάδα που εξακολουθεί να λειτουργεί, χωρίς διακοπή, μέχρι και σήμερα.

Οπως αναφέρει και το site του σχολείου «το ‘Hill Memorial School’ ιδρύθηκε από τον Αμερικάνο ιεραπόστολο John Hill και τη γυναίκα του Fanny Francis Mulligan, το 1831, τρία χρόνια πριν γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.  Τα «εκπαιδευτικά καταστήματα του κ. Χίλλου» περιλάμβαναν «σχολείον κορασίδων», «σχολείον απόρων παίδων» και «διδασκαλείον θηλέων». Από το 1835, στις δραστηριότητες του σχολείου προστέθηκε η λειτουργία του πρώτου νηπιαγωγείου της χώρας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να λειτουργεί και οικοτροφείο. 

Τα πρώτα χρόνια η Σχολή Χιλλ στεγαζόταν σε έναν τούρκικο πύργο κοντά στους Αέρηδες και τη χρονιά που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα μεταφέρθηκε σε ένα νέο κτίριο, στη συμβολή των οδών Ν. Νικοδήμου και Θουκυδίδου, που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός πολύ σύγχρονου, για την εποχή, σχολείου. Εκατό χρόνια αργότερα το κτίριο αυτό κατεδαφίστηκε και στη θέση του χτίστηκε ένα ολοκαίνουριο σχολείο, αυτό που έως σήμερα στεγάζει τη Σχολή Χιλλ.
Η διεύθυνση του σχολείου πέρασε από τους Χιλλ στις επόμενες γενιές, και έχει φτάσει μέχρι και σήμερα να λειτουργεί από μέλη της  πέμπτης και έκτης γενιάς της ίδιας οικογένειας».