Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Στο μικτό ορκωτό Αθηνών σήμερα Παρασκευή η δίκη για τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο



Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και την οικογένεια του άτυχου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου θα βρεθεί σήμερα ο Παύλος Ιωαννίδης που στις 8 Σεπτεμβρίου του 2019 δολοφόνησε εν ψυχρώ τον φίλο του και φαρμακοποιό Βασίλη Φλώρο με πέντε σφαίρες στο γκαράζ του σπιτιού του στο Ψυχικό.

Ο καθομολογίαν δράστης χρωστούσε στο θύμα 300.000 ευρώ για πολλά χρόνια και όταν το θύμα αποφάσισε να απευθυνθεί στην ελληνική δικαιοσύνη δικαιώθηκε και έγιναν απαιτητά τα χρήματα από τον Παύλο Ιωαννίδη.

Εκείνος όμως μη θέλοντας να δώσει τα χρήματα, αγνοώντας την απόφαση της δικαιοσύνης αποφάσισε να εκδικηθεί τον φίλο του που διεκδίκησε τα χρήματά του.

Τον δολοφόνησε έξω από το σπίτι του την ώρα που έβγαινε να στείλει δέμα στον φοιτητή γιο του στην Πάτρα.

Οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν ήταν η αρχή του δράματος.

Η κόρη του και η σύζυγός του άκουσαν τους πυροβολισμούς και βρήκαν τον άνθρωπό τους στο δρόμο πεσμένο μέσα στα αίματα.

Ο δράστης είχε τελειώσει την πράξη του κι έφυγε ήρεμος όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες.

Μερικές μέρες μετά συνελήφθη από την αστυνομία, ομολόγησε την πράξη του αλλά φάνηκε να μη μετανιώνει αφού στη συνέχεια ακολούθησε την πεπατημένη δηλαδή διεκδίκησε να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο αντί να δεχθεί την φυλακή, ως τιμωρία για τη δολοφονία του, λέει η οικογένεια του θύματος.

Η σύζυγος του Ξένια, τα παιδιά του Γιώτα Μαρία και Χρήστος, οι συγγενείς και οι φίλοι αλλά και όσοι γνώριζαν το Βασίλη Φλώρο, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.