Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στις ίδιες φυλακές οι δυο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη - Και οι δυο στην απομόνωση



"Αστακός" τα Γρεβενά για τη μεταφορά στις φυλακές αλλά και τη μεταφορά του 19χρονου στο νοσοκομείο. Τον εξέτασαν πριν μπει στις φυλακές Γρεβενών. Θα κινούνται σε διαφορετικά σημεία των φυλακών τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μέσα στη φυλακή μετά τον πρόσφατο ξυλοδαρμό του 19χρονου.
Στις φυλακές Γρεβενών βρίσκονται πλέον και οι δύο νεαροί, που κατηγορούνται για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Αρχικά στο Φελλί μεταφέρθηκε από τον Αυλώνα (λόγω του περιστατικού ξυλοδαρμού του από συγκρατούμενους) ο 19χρονος Αλβανός και λίγο αργότερα έφτασε στις φυλακές και ο 21χρονος Έλληνας.

Στο νοσοκομείο η 19χρονος
Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, ο πρώτος μεταφέρθηκε, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, στο νοσοκομείο των Γρεβενών για να κάνει σειρά ιατρικών εξετάσεων, ώστε προληπτικά να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, την ημέρα εισαγωγής του στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών.

Ο 19χρονος θα βρίσκεται για αρκετές εβδομάδες, τουλάχιστον, σε διαφορετικούς χώρους με τον 21χρονο Έλληνα, για ευνόητους λόγους ενώ και οι δυο θα παραμείνουν αρχικά και σε απομόνωση από τους υπόλοιπους κρατούμενους των φυλακών στο Φελλί.

Η διεύθυνση των φυλακών έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα για την ασφάλειά τους αυτό το πρώτο χρονικό διάστημα της κράτησης και των δυο στο Φελλί, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στον Αυλώνα και την έκταση που έχει λάβει το όλο θέμα.

Το φονικό σίδερο της δολοφονίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε βάναυσα η άτυχη κοπέλα, εντοπίστηκαν αποτυπώματα αλλά, το κυριότερο, ίχνη DNA. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές τόσο τα αποτυπώματα όσο και το γενετικό υλικό ανήκουν στον 19χρονο Αλβανό κατηγορούμενο.

Οι έρευνες για το φονικό σίδερο, ξεκίνησαν μετά την κατάθεση που έδωσε ο 21χρονος Ροδίτης. Κάποια στιγμή είπε στους αστυνομικούς, πως όταν βρεθεί το σίδερο, θα φανεί από τα αποτυπώματα πως εκείνος δεν είχε εμπλοκή. Για την ώρα πάντως οι Αρχές δεν καταλήγουν σε συμπεράσματα. Το ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου δεν σημαίνει αυτόματα πως εκείνος είναι ο δράστης της επίθεσης.

Μπορεί άλλωστε να υποστηρίξει πως εκείνος το έπιασε τελευταίος για να το πετάξει στη θάλασσα, αφού πρώτα το είχε καθαρίσει ο 21χρονος. Στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης ενώπιον της ανακρίτριας, ο Ροδίτης είχε πει πως εκείνος καθάρισε και αυτός (ο 19χρονος) πήγε να πετάξει τα πράγματα.

Κανείς από τους δύο δεν παραδέχεται ότι χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη με το σίδερο. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Και οι δύο δηλώνουν ότι παρασύρθηκαν χωρίς να καταλάβουν τις προθέσεις του άλλου και βρέθηκαν μπλεγμένοι.

 

 

Την ίδια ώρα, προβληματίζουν οι εικόνες με το βανάκι.

 

Πηγή: kozanimedia