Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στις 25 Μαΐου η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας



Για τις 25 Μαΐου όρισε ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης, την τακτική δικάσιμο του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριου, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου).

Ο Σεβασμιώτατος πήγε στον εισαγγελέα Κέρκυρας, λίγα λεπτά πριν τη 1 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί και αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο σε λιγότερο από μία ώρα, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Γιάννη Κοντό, τον πρωτοπρεσβύτερο της Μητρόπολης Κέρκυρας, Θεμιστοκλή Μουρτζανό και έναν ιερέα.
Ο Μητροπολίτης δεν προέβη σε δηλώσεις, ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορός του, Ιωάννης Κοντός, «η κατηγορία είναι πλημμέλημα και οι πιθανές κυρώσεις θα έχουν ποινικό χαρακτήρα».
Αυτή την ώρα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός, που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους κοινή δικογραφία με τον μητροπολίτη, καθώς και οι δύο, αλλά και άλλοι πιστοί, παρευρέθηκαν χθες στην τέλεση της λειτουργίας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.