Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μεταβαίνει ο Ν.Παρασκευόπουλος



Την προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου και τον Δημ. Τζανακόπουλο, υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι κ. Παρασκευόπουλος, Καλογήρου και Τζανακόπουλος θα επισκεφθούν την κ. Κουτζαμάνη με δική τους πρωτοβουλία, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση Πανούση.

Την Τρίτη, στον απόηχο των καταγγελιών του Γ.Πανούση και των αποκαλύψεων για συνομιλίες μεταξύ ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», ομάδας ποινικών και από την άλλη πλευρά κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση με εξωθεσμικούς παράγοντες για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν. 

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν γνωρίζει τι είπε ακριβώς ο Γ. Πανούσης αλλά ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν, προβάλλοντας ως απόδειξη ότι ο νόμος που προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις που άφησαν απογοητευμένες κάποιες ομάδες κρατουμένων, λόγος για τον οποίο του έκαναν επιθέσεις.

Είπε, μάλιστα, ότι έχει δεχθεί και ο ίδιος απειλές αλλά τις έχει αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν με τον οποίο τις αντιμετώπισε ο Γιάννης Πανούσης.

Για τις καταγγελίες του Γ. Πανούση, ο υπουργός επισήμανε ότι είναι ήσυχος από τη στιγμή που του θέματος επιλήφθηκε πλέον η Δικαιοσύνη και η κορυφαία εισαγγελέας και πρόσθεσε πως πλέον θα φανεί τι υπάρχει και τι όχι.