Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ ενόψει της τρίτης αξιολόγησης



Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προκειμένου να έχει συνομιλίες με το οικονομικό επιτελείο, εν όψει έναρξης της γ’ αξιολόγησης.

Η σημερινή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα, μετά την επεισοδιακή συνάντησή του, τον Φεβρουάριο του 2015, με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρόεδρος του Eurogroup θα συναντηθεί στις 13:15 με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στις 15.00 θα έχει επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στο υπουργείο Οικονομικών και αμέσως μετά θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Αργότερα, ο κ. Ντέισελμπουμ θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economist. Για τις 20:00 έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του πριν την έλευση του στην Αθήνα ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι ότι αναγνωρίζει πως η ελληνική οικονομία «πηγαίνει καλύτερα», αλλά πρόσθεσε ότι «προέχει να διασφαλιστεί πως θα υπάρχουν συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και πως προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και μετά τον Αύγουστο του 2018».