Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 38 της συμμορίας των Ρομά



Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες 38 μελών της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα και αποτελείτο κυρίως από Ρομά. Η οργάνωση εξαρθρώθηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και έγινε γνωστή ως «μαφία της Δυτικής Αττικής», όπου είχε και την έδρα της.

Οι 38 δρούσαν ως μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένενες κλοπές από οικίες στην Αττική και στην Επικράτεια και εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστρικής κλοπής κατά συρροή, της διεκεκριμένης κλοπής τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, υπόθαλψη μελών εγκληματικής οργάνωσης κατά μονάδα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά μονάδα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της αστυνομίας