Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Στενός φίλος του Γ. Πλακιωτάκη ο υποστράτηγος που επέβαινε στο UH-1H - Διευθυντής του στρατιωτικού του γραφείου στο ΥΠΕΘΑ (φωτό)



Ένα από τα τέσσερα θύματα της πτώσης του μοιραίου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού που κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας ήταν και ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης.

Υπήρξε, μεταξύ άλλων, διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του Γιάννη Πλακιωτάκη την περίοδο που ο τελευταίος άσκησε τα καθήκοντα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Αλλά και προσωπικός φίλος του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Όπως έγραψε στο Facebook ο κ. Πλακιωτάκης, «η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες, θρηνούμε για την απώλεια των τεσσάρων άξιων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος.

Ιδιαίτερα εγώ, είμαι βαθύτατα συντετριμμένος διότι με τον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη μας συνέδεε βαθύτατη προσωπική φιλία και υπήρξε διευθυντής του στρατιωτικού μου γραφείου την περίοδο, που άσκησα τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ήταν πραγματικά τέσσερις εκλεκτοί στρατιωτικοί και σπάνιοι άνθρωποι που ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό, το ήθος, την σεμνότητα και την προσφορά τους στις ένοπλες δυνάμεις μας και την πατρίδα.

Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και τους οικείους τους».

pla