Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

Startup Safary Athens: Τριήμερο σαφάρι νεοφυούς επιχειρηματικότηταςΓια τρίτη χρονιά το Startup Safary Athens «ανοίγει» τους χώρους της επιχειρηματικότητας σε όλη την Αθήνα και καλεί τα ανήσυχα πνεύματα στα events που έχει διοργανώσει από την Παρασκευή (18/11) έως την Κυριακή (20/11).

Τα egg (enter-grow-go), k44, Orange Grove, ΘΕΑ, Founda.tion, Invent, The Cube, Yoleni’s, Innovathens, Romantso, StarTech Ventures ετοιμάζονται να υποδεχτούν το κοινό αυτή την Παρασκευή με δωρεάν είσοδο σε Hackathon, Interactive Workshops, KeyNote ομιλίες, παρουσιάσεις, meetups, Networking events, πάνελ και σεμινάρια.

Εχεις μία επιχειρηματική ιδέα και φοβάσαι να τη μοιραστείς; Πώς μπορείς να την προστατεύσεις; Πως μπορείς να την υλοποιήσεις; Πάρε μέρος στη διαδικτυακή συζήτηση (twitter chat) με hashtag #STARTUPIDEAS, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου (Twitter, 12:00-14:00) την οποία διοργανώνει και συντονίζει η Militos Consulting S.A. στο πλαίσιο του Startup Safary Athens.

O Business Strategist στο χώρο του Internet of Things, Stijn Schuermans, θα εξηγήσει τις διαφορετικές μεθοδολογίες στρατηγικής στον δυναμικό κλάδο του IoT (Εgg, 13.20), μέσα από ένα πρακτικό, hands-on τρίωρο "Positioning and Brand Strategy for startups". Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στη δική τους επιχείρηση και να καθορίσουν τα κοινά-στόχους στους οποίους απευθύνονται, τις προσωπικές αξίες που τους κινητοποιούν, τα οφέλη που υπόσχονται στους πελάτες τους και άλλα ώστε να χτίσουν τη δική τους στρατηγική τοποθέτηση για τη startup τους (Orange Grove, 15.00). To απόγευμα, στη ΘΕΑ, θα παρουσιαστούν τα προφίλ των coaches και να κλείσεις one on one με τον coach που σε ενδιαφέρει για προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη (ΘΕΑ, 17.00).

Το νέο πρόγραμμα εκκίνησης επιχειρήσεων In*vent ανοίγει τις πόρτες του αυτό το Σάββατο 19 Νοεμβρίου από τις 12:00 μέχρι τις 18:00 σε μία ημέρα αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει την παρουσίαση του προγράμματος In*vent (12:15 – 14:30), καθώς και το ενημερωτικό / networking event “Survival of the fittest” (14:30 – 16:30) με οδηγίες και μαθήματα επιβίωσης για startups από την Κάρλα Τάνας, co-founder των IDGC και απόφοιτους-startuppers του επιταχυντή Founder Institute και θα κλείσει με την παρουσίαση του Global Student Entrepreneur Award (16:45 – 17:30) από τον Phillipp Brinkmann και την ομάδα της ΕΟ Greece (In*vent, 12.00).

Στο ερώτημα γιατί κάποιες επιχειρήσεις βρίσκονται συνέχεια στα πρωτοσέλιδα και κάποιες άλλες παραμένουν στην ανωνυμία απαντά η Ελένη Νάτση, που έχει αναλάβει να μοιραστεί με τις startups πρακτικούς τρόπους για να χτίσουν μακροχρόνιες και επωφελείς σχέσεις με τους δημοσιογράφους (Κ44, 13.30).

 

Tην ίδια μέρα, στελέχη της διοίκησης της Generation Y, θα μας μιλήσουν για τα στάδια επίτευξης των επιχειρηματικών στόχων της εταιρείας, μέσα από την ανάπτυξη των departments και θα μας περιγράψουν την πορεία από την εκκίνηση ως startup μέχρι και την εδραίωση ως market leader (Orange Grove, 14.00).

Τα startups θέλουν μικρούς CEOs αλλά θέλουν ταυτόχρονα να παίρνουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων κάποιου. Το προσωπικό story της Χαράς Τάτση, COO θα λύσει όλες τις απορίες. Πως χτίζεις μία όμορφη, χαρούμενη ομάδα που φέρνει αποτέλεσμα, ορατό σε πελάτες, συνεργάτες και επενδυτές;

Η Κατερίνα Λάμπρου από το Ναnnuka το έχει κάνει και θα το μοιραστεί. Πώς χτίζεις ένα brand name τόσο δυνατό που από μόνο του προσελκύει στελέχη: Το Skroutz.gr είναι σίγουρα το καλύτερο παράδειγμα (Κ44, 16.00).

Ο Μike Butcher, ο Editor-At-Large του TechCrunch, παραδίδει μέσω Skype μαθήματα PR (Κ44, 17.00) και οι Weengs μιλούν για τις αποτυχίες και τις αποτυχίες τους (Κ44, 17.20).

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas - The Ventureσυμμετέχει στη μεγαλύτερη γιορτή των startups, το StartUp Safary Athens, διοργανώνοντας mentoring workshop με τίτλο "Storytelling for Social Impact" το Σάββατο στις 18.00 στο χώρο του The Cube Athens.

Το mentoring workshop έχει στόχο την καθοδήγηση των startups για την αποτελεσματική επικοινωνία των επιχειρήσεων τους και του θετικού αντίκτυπου τους, καθώς ο τελικός νικητής του διαγωνισμού θα κριθεί από την τελική παρουσίασή του μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή. Παράλληλα, στο πλαίσιο του workshop θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του διαγωνισμού Chivas - The Venture, ώστε οι startups να διερευνήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους για να διεκδικήσουν μέρος της χρηματοδότησης 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, μια ομιλία από την εμπειρία του Women On Top για το πως το χτίσιμο μιας υποστηρικτικής κοινότητας, ο καθορισμός της επαγγελματικής μας ταυτότητας και το mentoring μπορoύν να μας δείξουν ότι δεν είμαστε μόνες όταν από μια δουλειά 9-5 μεταπηδούμε σε μια καριέρα δημιουργίας και ανεξαρτησίας (Innovathens, 14.00).

Η Έλενα Παπαδοπούλου προβάλλει τα σημεία εκείνα που καθορίζουν την ουσία μιας παρουσίασης και εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στο εκάστοτε κοινό της (Οrange Grove, 14.30).

Ενα χορταστικά διαδραστικό workshop για το storytelling, ένα θέμα που κουβεντιάζεται συχνά, ειδικά στο οικοσύστημα των startups από τον Δημοσθένη Μπρούσαλη (Innovathens, 16.00).

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι οι προσκλήσεις είναι περιορισμένες. 

Πρόγραμμα και πληροφορίες για το Startup Safary Athens: http://athens.startupsafary.com/.