Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στα Μετέωρα ο Ισραηλινός Πρέσβης ..EIKONEΣ



Η επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού Πρέσβη κ. Yossi Amrani στο Δήμο Μετεώρων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο κ. Amrani συνοδευόμενος από τον κ. Κατσιάνη Τάσο, Αντιπρόεδρο του δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων και πρώην Αντιδήμαρχο Τρικκαίων, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρο Αλέκο όπου παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνομιλία με επίκεντρο τους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της αξιοποίησης και διαχείρισης ακινήτων (real estate) και του αγροδιατροφικού τομέα. Τόνισε επίσης, το μεγάλο ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που ο Δήμος Μετεώρων διαθέτει με έμφαση στη μοναδικότητα της μοναστικής πολιτείας των Μετεώρων, στο φυσιολατρικό κάλλος, τη γαστρονομία και τα πολιτιστικά στοιχεία που διαθέτει.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις Ιερές Μονές των Αγίου Στεφάνου και Ρουσάνου όπου ο κ. Πρέσβης ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά στοιχεία των Μοναστηριών. Με το πέρας της περιήγησης, παρατέθηκε γεύμα από τον Δήμαρχο σε ταβέρνα της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναχώρησε εντυπωσιασμένος από τις εμπειρίες που βίωσε λέγοντας ότι ήταν βασική του επιδίωξη η επίσκεψη στον άγιο τόπο των Μετεώρων.

 Πρόθεσή του, η ενίσχυση της προβολής και προώθησης του Δήμου Μετεώρων, ως απόρροια των εντυπώσεων που αποκόμισε και της ήδη σημαντικής θέσης που ο Δήμος Μετεώρων κατέχει στη συνείδηση των ομοεθνών του.

ΠΗΓΗ trikalavoice.