Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 -
Μέτριο

28 °C

Σήμερα, 16. Ιουλίου 2020

Σπάρτη: Αναστάτωση από τηλεφώνημα για βόμβα στη ΔΟΥΚακόγουστη φάρσα αποδείχτηκε το τηλεφώνημα αγνώστου για βόμβα στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Σπάρτης.

Ήταν 11:42 το πρωί, όταν άγνωστος άνδρας κάλεσε ραδιοφωνικό σταθμό στη Σπάρτη και ισχυρίστηκε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο της Εφορίας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες (πχ το χρονικό διάστημα που επρόκειτο να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός).

Άμεσα, ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης και σε λίγα λεπτά, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν και αποκλείστηκε το τμήμα της οδού Μενελάου που διέρχεται μπροστά από το κτίριο. Κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ πραγματοποίησε εξονυχιστικό έλεγχο σε όλους τους χώρους με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών.

Τελικά δεν βρέθηκε κάποιο ύποπτο αντικείμενο και ο χώρος της ΔΟΥ παραδόθηκε και πάλι στη λειτουργία στη 1:15 το μεσημέρι.

Ήταν ακόμη ένα τηλεφώνημα-μαϊμού (από τα αρκετά τα τελευταία χρόνια) περί ύπαρξης βόμβας σε χώρους της Σπάρτης, όπως η Εφορία, το Δικαστικό Μέγαρο και το Πανεπιστήμιο.

Πηγή: lakonikos