Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

17 °C

Σήμερα, 19. Οκτωβρίου 2021

Σούνιο: Τα πρώτα στοιχεία για τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν μέσα σε σάκο σε σπηλιάΤα πρώτα στοιχεία για τα οστά που εντοπίστηκαν στο Σούνιο προέκυψαν μετά από την εξέταση ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου.

Τα οστά εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα από έναν περιηγητή που καταγράφει τα αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια της Λαυρεωτικής, προκαλώντας ανατριχίλα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία αυτά, τα οστά , τα οποία βρέθηκαν σε ταξιδιωτικό σάκο, σε σπηλιά στο Σούνιο ανήκουν σε άντρα περίπου 45 χρονών. Ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται πως είναι πριν από πέντε με δέκα χρόνια.

Στην πίσω πλευρά του κεφαλιού του υπήρχε μία οπή στο ινιακό οστό, συμβατή με βολή πυροβόλου όπλου. Εικάζεται, ότι ο αδικοχαμένος άντρας εκτελέστηκε πισώπλατα από τον ή τους δολοφόνους του. Επιπλέον, στον σκελετό δεν έχουν εντοπιστεί κακώσεις που να παραπέμπουν σε τεμαχισμό.

Αυτό σημαίνει ότι το πτώμα του άντρα το δίπλωσαν οι δράστες μέσα στον σάκο και το πέταξαν στο πηγάδι. Οι αστυνομικές Αρχές έχουν ξεκινήσει να ξεσκονίζουν παλαιότερες υποθέσεις εξαφάνισης ώστε οδηγηθούν στην ταυτότητα του νεκρού.

Το χρονικό

Τα ανθρώπινα οστά, που κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε γυναίκα, βρέθηκαν σε σπήλαιο στην περιοχή Άσπρο Λιθάρι, στο Σούνιο. Κυνηγός βρήκε στην είσοδο σπηλαίου, έναν ταξιδιωτικό σάκο, όπου βρίσκονταν τα ανθρώπινα οστά, και αμέσως ειδοποίησε την Ασφάλεια Αττικής.

Άμεσα στο απομακρυσμένο σημείο έφθασε κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, προκειμένου να ανασύρουν από το σπήλαιο τον ανθρώπινο σκελετό.

Το σύνολο των ανθρωπίνων οστών ήταν τοποθετημένα σε ταξιδιωτικό σάκο και ορισμένα ήταν εκτός του σάκου. Αυτό δείχνει πως μάλλον τα είχαν βρει αγρίμια.

Ο σκελετός αλλά και τα σκορπισμένα οστά ανασύρθηκαν απο τους άνδρες της ΕΜΑΣΚ και της Ασφάλειας. Αμέσως μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για το μακάβριο εύρημα στο Σούνιο, εκτιμούν πως τα οστά είναι ιδιαιτέρως παλιά. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιος να τα είχε φροντίσει. Δηλαδή, να τα είχε πλύνει και για άγνωστο λόγο να τα τοποθέτησε στον σάκο και στην συνέχεια να τα πέταξε στο σπήλαιο.

Η πιθανότητα να ανήκουν σε γυναίκα εξετάζεται από την Ασφάλεια, καθώς μέσα στο σάκο βρέθηκαν υπολείμματα από γυναικεία ρούχα.

Με σοβαρότητα εξετάζεται το ενδεχόμενο της δολοφονίας και της απόκρυψης του πτώματος για χρόνια σε κάποιο σημείο. Δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί το ενδεχόμενο, ο δράστης να παρέλαβε τα οστά χρόνια μετά την πράξη του και στην προσπάθεια του να κρύψει και τα τελευταία ίχνη του εγκλήματος να τα τοποθέτησε στον ταξιδιωτικό σάκο και να τα πέταξε στην είσοδο του σπηλαίου, ανάμεσα στα απορρίμματα που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο.

Οι πιστωτικές κάρτες

Κοντά στον σάκο με τα ανθρώπινα οστά, εντοπίστηκαν δύο πιστωτικές κάρτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ληγμένες και ανήκαν σε άνδρα. Ωστόσο, η περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά είναι χώρος απόρριψης απορριμμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που -μέχρι στιγμής- δεν συνδέεται η εύρεση των πιστωτικών καρτών με το φρικιαστικό εύρημα.